İSTANBUL (AA) - Alpine, yeni modeli A470'i ve onunla FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası'na (WEC) katılacak ekibini tanıttı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, yeni Alpine A110’un Premiere Edition ilk seri üretim modelinin Cenevre Otomobil Fuarında tanıtımının ardından Alpine, 2017 FIA Dünya Dayanıklılık Şampiyonası için motor sporu programını açıkladı.

WEC'te yer alacak olan Signatech Alpine Matmut takımının programında Nicolas Lapierre, Gustavo Menezes ve Matt Rao'dan oluşan ve 36 no'lu otomobille yarışacak olan ekip, 2016'da elde edilen dünya şampiyonluklarını devam ettirmeyi hedefliyor.

Nicolas Lapierre, LMP1-H sınıfında yarışan bir üreticinin sürüş koltuğuna oturduğundan dolayı, Signatech Alpine Matmut ekibinin Spa-Francorchamps ve 24 Saat Le Mans yarışlarında onun yerine Romain Dumas mücadele edecek.

WEC Spa-Francorchamps 6 saat yarışının mücadelesinde ise yarış sezonunu no 35 Alpine A470'in sürüş koltuğundaki Nelson Panciatici, Pierre Ragues ve Andre Negrao başlatacak.

Alpine A470'in tanıtımı, markanın Paris yakınlarındaki Boulogne-Billancourt'daki yeni showroomunda gerçekleştirildi. Geçen yıl Dünya Şampiyonasını kazanan A460 ile A110 Premiere Edition modelleri de showroomda yerini aldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alpine Genel Müdürü Michael Van der Sande, "Bu yıl, yeni Alpine A110'un ticari tanıtımının ve 2016 sezonunun ardından, Signatech Alpine Matmut ekibinin Dayanıklılık yarışındaki başarısının pazarlama stratejimiz açısından büyük bir ivme yaratmasını bekliyoruz. Yeni A110 yarışlara büyük önem veren Alpine markasının ayırt edici tüm özelliklerini taşıyor." ifadelerini kullandı.