BİNGÖL (AA) - Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Bingöl İl Başkanlığı tarafından "evet" kafe açıldı.

Yenişehir Mahallesi Sanat Sokağı'nda açılan kafeye kent sakinleri yoğun ilgi gösteriyor.

Fikri Asım Fikir ve Düşünce Derneği Bingöl İl Başkanı Sadrettin Dinler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 16 Nisan'a kadar kararsız vatandaşları "evet" oyu vermeye ikna etmeye çalışacaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi için "evet" kampanyasına yoğun bir şekilde çalıştıklarını dile getiren Dinler şöyle konuştu:

"Evet kafemizi özellikle anayasa değişikliğinin 18 maddesini insanlarımıza güzel ifade etmenin yolu olarak gördük. Hayır cephesinde veya kararsız olan insanlarımız bulunmaktadır. Bu insanlarımızla oturarak mümkün mertebe zaman ayırarak onları ikna etmeye çalışacağız. Bingöllümüzde bu 'evet' kafemize yoğun ilgi göstermektedir."

Bingöl'de referandum sonunda büyük oranda "evet" oyu çıkmasını beklediklerini aktaran Dinler, "Anayasa değişikliğini benimseyenler zaten işi biliyorlar. Burada misafirlerimizi ağırlayıp çayımızı, kahvemizi ikram ediyoruz. Onlarla sohbet ediyoruz. Ortadoğu ve Bingöl siyasetini ve anayasaya değişikliğini anlamayan vatandaşlarımıza anlatıyoruz." diye konuştu.