AĞRI (AA) - Erzincan, Ardahan, Ağrı ve Tunceli'deki Eğitim-Bir-Sen mensupları, Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal etmesine tepki gösterdi.

Ağrı Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Süleyman Gümüşer, sendika mensupları ile kentteki şube binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 yılında "Öğrenci Andı"nın kaldırıldığını belirterek, Danıştay 8. Dairesinin ilköğretim okullarında uygulanan "Öğrenci Andı"nı kaldıran yönetmelik hükmünü iptal ettiğini söyledi.

Danıştayın bu kararı alırken idarenin takdir hakkını hiçe sayıp hukuki denetimin dışına çıkarak hiçbir pedagojik ve bilimsel veriye dayanma ihtiyacı duymadığını savunan Gümüşer, karara tepki gösterdi.

Erzincan Eğitim Bir-Sen Başkan Yardımcısı Ahmet Akkuş da sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Danıştayın kararını eleştirerek, siyasi iradenin 2013'teki karara sahip çıkması gerektiğini ve eski Türkiye'nin hortlatılmasına geçit verilmemesi gerektiğini söyledi.

Akkuş, Danıştayın verdiği kararda temel hak ve özgürlüklerin askıya alındığını öne sürerek, Cumhurbaşkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının 2013'te verilen kararın arkasında durmasını istediklerini ifade etti.

Ardahan ve Tunceli'de de Eğitim Bir-Sen şube başkanlıklarından yapılan yazılı açıklamalarda, benzer gerekçelerle Danıştay'ın söz konusu kararına tepki gösterildi.