Erzincan İl Genel Meclisi Eylül ayı toplantısını yeni inşa edilen binasında gerçekleştirdi. Uzun süredir bir takım hukuki nedenlerden ötürü yapımı geciken il genel meclis yeni binası modern görünümü ile göz doldurdu.

Erzincan da yapımı yılan hikayesine dönen il genel meclisi binasının mütahit firma ile yaşanan bir takım hukuki nedenlerden ötürü gecikmesinin ardından Eylül ayı ilk toplantısını yeni binasında gerçekleştirdi. Modern bir görünüme sahip olan yeni İl Genel Meclisi binasında Genel sekreter ve yardımcılarının odaları ile meclis üyelerin gurup odaları bulunmakta. Ayrıca yine aynı bina içerisinde meclis toplantı salonu bulunduğu ifade edildi.

Basın mensuplarına bir açıklama yapan İl Genel Meclis Başkanı Ünal Tuygun konuşmasında " Tatil sonrası ilk meclisimizi bugün açıyoruz Erzincan'ımıza hayırlı olmasını diliyorum. Hatırlayacağınız gibi bizim merkezde özel idare binamız vardı. Bu binayı yatırım amaçlı satmıştık ve ondan sonra meclisimizin binası yoktu. Eski muğlak köy hizmetleri binasının bir odayı dizayn etmiş yanındaki salonu da meclis salonu yapmıştık.

Ondan bir sene sonra buranın yapımı başlamıştı fakat meclis binası hukuksal nedenlerden dolayı, alan mütahitin sıkıntılarından dolayı mahkemelik olmuştu. Daha sonra burası için yeniden ihaleye çıkıldı ve bu nedenlerden dolayı baya uzun sürdü. Biz geçtiğimiz dönem il genel meclisi üyesi arkadaşlarımızla orada zor şartlarda çalıştık. geçen ay bina bitti eksiklerimiz var ama aşağı yukarı belli bir noktaya getirdik. Bize meclis üyelerimize daha rahat bir çalışma ortamı sağlayacak. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz" dedi

İl Genel Meclis Başkanı Tuygun'un konuşmasının ardından Eylül ayı toplantı gündemine geçildi.