ERZİNCAN (AA) - Erzincan'da önünde seyreden tıra çarpıp alev alan tırda yanarak ölen sürücüsünün Hüseyin Yüzer olduğu belirlendi.

Sivas yönüne giden ve küçükbaş kurbanlık yüklü olan 34 ZN 4507 plakalı tırın, dün gece saatlerinde, Erzincan-Sivas karayolunun Sakaltutan Tüneller mevkisinde önünde seyreden İran uyruklu Jamshıd Aghabalazade'nin (30) kullandığı kömür tozu taşıyan 17 A 48710 plakalı tıra çarpması sonucu 1 kişinin öldüğü, 1 kişinin de yaralandığı kazaya ilişkin soruşturma sürüyor.

Cumhuriyet savcısı ve jandarmanın araştırmalarında, kazada kurbanlık yüklü tırda aracın ön kısmı hasar gördüğü için sıkışan ve çıkan yangında yanarak ölen sürücünün Hüseyin Yüzer (47) olduğu saptandı.

Aynı tırdaki yangında vücudunun çeşitli yerlerine yanıklar oluşan Cahsin Doğu (35) Erzincan Mengücek Gazi Eğitim Araştırma Hastanesindeki tedavinin ardından Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Kazaya karışan diğer tırın gözaltına alınan sürücüsü Aghabalazade'nin İl Jandarma Komutanlığındaki işlemleri sürüyor.

Olayda, kurbanlık yüklü tırdaki çok sayıda küçükbaş kurbanlıktan bir bölümü, kazanın yanı sıra aynı aracın ön kısmında çıkıp dorsesini saran yangında telef olmuş, bir bölümü vatandaşlarca kesilerek yol kenarına alınmıştı. Kaza ve yangından zarar görmeyen bazı küçükbaş hayvanlar da ekipler ve vatandaşlarca kurtarılmıştı.