ERZİNCAN (AA) - Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.

Vali Arslantaş, mesajında, milletin bağımsız ve hür yaşama uğruna yaptığı inanılması güç mücadelelere ve savaşlara sahne olmuş nice kahramanlık destanları ile dolu olduğunu, Erzincan'ın da kadınıyla erkeğiyle, yaşlısıyla genciyle tek yürek olarak zulme karşı 13 Şubat 1918 tarihinde işgalcilerden temizlediğini kaydetti.

Erzincan'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünün hep birlikte coşku ve gururla kutlandığını ifade eden Arslantaş, şunları kaydetti:

"Tüm zor şartlara ve yokluklara rağmen kahramanca mücadele ederek bu kutsal vatan toprakları üzerinde hür ve bağımsız yaşamamızı sağlayan ve bizlere bu gururu yaşatan aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Bu kutlamaların amacı tarihin derinliklerine gidebilmek, o yıllarda yaşanan acıları anlayabilmek ve bu acılardan ders çıkarabilmektir. Kurtuluş Savaşı'na ilham kaynağı olmuş büyük bir mücadelenin bugünkü mirasçıları olarak hepimizin, yüz yıl önce yaşanan acıları asla unutmamız gerektiğini ifade etmek isterim."