KONYA (AA) - Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında, daha önce yakalanan "mahrem imamlar"ın ifadeleri doğrultusunda çoğunluğu muvazzaf asker 700 şüphelinin belirlendiği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekiplerince 10 Ekim'de, Konya merkezli Ankara, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kayseri ve Yalova'da gerçekleştirilen operasyonun detaylarına ulaşıldı.

Yürütülen soruşturma kapsamında örgütün, 17-25 Aralık sürecinden sonra "Sosyal Medya Mesulü" adı altında birim oluşturduğu tespit edildi.

Konya'da TSK içerisindeki kritik birimlerde görev yapan kişilere "mahrem abilik" yaptığı tespit edildikten sonra KOM ekipleri tarafından yakalanan sınıf öğretmeni S.T'nin, itirafçı olarak verdiği ifade doğrultusunda, örgüt tarafından Türkiye'nin her bölgesinde sosyal medya sorumlularının görevlendirildiği belirlendi.

"Örgüt emekli emniyet personelini bu birimde kullanıyor"

Etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan S.T'nin ifadesinde, "Sosyal Medya Mesulleri sahte hesaplar oluşturarak özellikle Psiphon ve benzer programlar üzerinden örgütün lehine olacak haberler ve paylaşımlar yapıyor. Bu programlar sayesinde tweetler hep farklı ülkelerden atılmış gibi görünüyor. Örgüt bu birime çok önem veriyor. Hatta sırf bu iş için örgüt elebaşının talimatıyla yeni tablet ve bilgisayarlar alındı. Sosyal Medya Mesulü hangi ilden kaç tweet atıldığını, ne tür paylaşımlar yapıldığının çetelesini tutuyor. Konya bölgesine bağlı illerden en fazla paylaşımı yapan ve faaliyette bulunan illere ödül verildi. Örgüt emekli olan emniyet personelini de bu birim içerisinde kullanıyor." dediği belirtildi.

İfadelerden 700 şüpheli daha belirlendi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından TSK içerisindeki örgüt üyelerine yönelik başlatılan soruşturma kapsamında; örgüt bağlantıları ortaya çıkan çok sayıda askerin etkin pişmanlık yasasından faydalandığı, itirafçıların verdiği bilgiler doğrultusunda da çoğunluğu muvazzaf asker 700 şüpheli tespit edildiği öğrenildi.

Muhabir: Savaş Güler