İSTANBUL (AA) - Pendik'te, tartıştığı lise öğrencisi kızı silahla öldürdüğü, 2 kişiyi de yaraladığı gerekçesiyle gözaltına alınan Mustafa Y, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

Güzelyalı Tren İstasyonu yakınlarında lise öğrencisi Helin Palandöken'i silahla vurarak öldürdüğü, istasyonda bekleyen iki kişiyi yaraladığı belirtilen ve girdiği Pendik Ticaret Meslek Lisesinde yakalanan Mustafa Y'nin (21), Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.

Mustafa Y, Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi. Zanlı savcılıktaki işlemlerinin ardından "kasten adam öldürme" suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.

Mustafa Y'nin savcılıkta ifade vermediği öğrenildi.

Bu arada, şüpheliyi olay yerine aracıyla bıraktığı iddia edilen bir kişinin ifadesine başvuruldaktan sonra emniyetten serbest bırakıldığı belirtildi.

- Olay

Mustafa Y, Pendik Güzelyalı Tren istasyonunda, dün tartıştığı lise öğrencisi Helin Palandöken'i silahla vurmuş, burada bekleyen 2 kişiyi de yaralamıştı. Palandöken olay yerinde hayatını kaybetmiş, yaralılar ise hastaneye kaldırılmıştı.

Pendik Ticaret Meslek Lisesine giden şüpheli, burada intihara kalkışmış, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.