ANKARA (AA) - Sağlık Bakanlığınca yatağa bağımlı durumdaki vatandaşların oy kullanmaya götürülmesine yönelik sağlanan destek kapsamında sandığa giden 65 yıllık evli Atiye (85) ve Fadil Yaşrim (86) çifti, oy kullanabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde yaşayan ve "evde sağlık hizmeti" alan Yaşrim çifti, sağlık ekiplerince evlerinden alınarak oy kullanacakları Aşık Veysel Ortaokulu'na götürüldü.

Sağlık görevlilerinin desteğiyle özel bir araçla okula götürülen çifte, oy verme işlemi sırasında da bu görevliler yardımcı oldu. Yarı yatağa bağlı durumda olan Yaşrim çifti, oylarını kullanmalarının ardından tekrar evlerine bırakıldı.

İstanbul

İstanbul'da Bayrampaşa Toplum Sağlığı ekipleri, halk oylamasında oy kullanmak isteyen ancak evinden çıkamayan hasta ve yaşlı vatandaşlara hizmet verdi.

Bu kapsamda yürümekte zorluk çeken 75 yaşındaki Sümer Tezgel, ekiplerce evinden alınarak, oy kullanacağı okula götürüldü.

Oy kullanmaya ambulansla gittiler

Osmaniye'de yaşlı ve hastalardan oy kullanmak isteyenler evlerinden ambulansla alınıp sandıkların bulunduğu okullara götürüldü.

Oyunu kullanan vatandaşlar, yine ekiplerce ambulansa bindirilerek evine kadar bırakıldı.

Hizmetten faydalanan 84 yaşında görme engelli şehit babası Mehmet Aydoğan yapılan çalışmadan çok memnun olduğunu dile getirerek, oyunu kullandığı için mutlululuk duyduğunu söyledi.

Felçli kadın sağlık ekipleri sayesinde oyunu kullandı

Erzincan'da, felçli 76 yaşındaki Fatma Canpolat, kendisini evinden sedye ile alan Evde Sağlık Hizmetlerine bağlı sağlık ekipleri sayesinde oyunu kullanabildi.

Uygulamadan memnun kaldığını diye getiren Canpolat, "Herkesten Allah razı olsun." dedi.

Sakarya

Sakarya'nın Serdivan ilçesinde de dizindeki rahatsızlığı nedeniyle yürüyemeyen 60 yaşındaki Semiye Sayım, Sakarya Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetlerinin nakil aracıyla evinden alınarak, anayasa değişikliğine ilişkin oyunu kullanacağı okula götürüldü.

Eşi Nurettin Sayım'la oyunu kullanan Sayım, daha sonra tekrar araca bindirilerek evine götürüldü.

88 yaşındaki hasta oyunu kullandı

Muş'ta yatalak hasta Hayriye Kaya, kendisini evinden sedyeyle alan sağlık ekipleri sayesinde oyunu kullandı.

Merkeze bağlı Yeşilyurt Mahallesi'nde kalp yetmezliği hastalığı olan 88 yaşındaki Kaya, oy kullanmak için İl Sağlık Müdürlüğüne başvurdu.

Bunun üzerine sağlık ekiplerince evinden ambulansla alınan Kaya, oy kullanacağı Yeşilce İlkokulu'na götürüldü.

Sağlık personelince oy kullanacağı 1107 numaralı sandığın bulunduğu yere kadar sedyeyle götürülen Kaya, oyunu kullandıktan sonra evine götürüldü.

Rize

Rize'de, iki ay önce düşme sonucu kalça kemiği kırılan ve bu nedenle yürüyemeyen 86 yaşındaki Naciye Usta, ambulansla götürüldüğü okulda oyunu kullandı.

Sivas

Sivas'ta da bazı hasta ve yaşlılar, evlerinden ambulansla alınarak götürüldükleri okullarda oylarını kullandı.

İlçede yaşayan ve doğuştan yürüme engelli olan Esra Coşkun (30), Suşehri Çok Programlı Lisesi'ndeki 1025 nolu sandığa engelli arabasıyla getirilerek oyunu kullandı.

Belden aşağısı felçli olan 80 yaşındaki Mehmet Deveci de evde sağlık hizmetleri ekiplerinin yardımıyla sedyeyle taşınarak oy kullanacağı sandığın bulunduğu okula getirildi.

90 yaşındaki Sonkaya oy kullanmak için ambulans desteği aldı

Kadıköy’de yaşayan 90 yaşındaki Suzan Sonkaya, oyunu ambulansla getirildiği Nurettin Teksan Ortaokulu’nda kullandı.

Kadıköy’de yaşayan ve yürüme zorluğu çeken 90 yaşındaki Suzan Sonkaya, halk oylamasında oy kullanmak için ambulans desteği aldı.

Oy kullanacağı okula gitmek için Kadıköy Belediyesini arayan Sonkaya, gönderilen özel araçla oy kullanacağı Nurettin Teksan Ortaokulu’na getirildi.

Yaşlılar "evden sandığa" hizmetinden memnun

Zonguldak, Karabük, Kocaeli ve Bartın'da, ilerlemiş yaşları ve hastalıkları nedeniyle sandık başına gidemeyen vatandaşlar, sağlık ekipleri tarafından evlerinden alınarak, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında oy kullanacakları okullara götürülmelerini memnuniyetle karşılıyor.

Zonguldak'ta yaşayan 80 yaşındaki Veysel Çekirdekçi, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmetlerinin nakil aracıyla evinden alınarak, oyunu kullanacağı okula götürüldü.

Çekirdekçi, "Sağlık ekipleri ambulansla evimden alıp, oy kullanacağım sandığa götürdüler. Oyumu kullandım. Allah hayırlı, uğurlu etsin. Devletimizden, milletimizden Allah razı olsun." dedi.

Alaplı ilçesinde de solunum yetmezliği nedeniyle yürüyemeyen 75 yaşındaki Kevser Görmez, ambulansla götürüldüğü okulda oyunu kullandı.

Oy kullandığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Görmez, "Oğlum sağ olsun 112'yi aramış, ambulans istemiş. Onlar da beni okula kadar getirerek oyumu kullanmamda yardımcı oldular. Devletimizden Allah razı olsun." dedi.

97 yaşındaki Gülsüm nine oyunu kullandı

Kocaeli'nin Körfez ilçesinde 97 yaşındaki Gülsüm Fırıncı ise ilerlemiş yaşına rağmen kendi imkanlarıyla geldiği merkezde oyunu kullandı.

İlimtepe Ortaokulunda 1162 numaralı sandıkta oyunu kullanan Fırıncı, gazetecilere yaptığı açıklamada, oyunu kullandığını belirterek, "Allah cümlesine iyilik versin." dedi.

Fırıncı 10 çocuğu ve 30 torunu bulunduğunu belirterek, kimseden yardım almadan oyunu kullandığını da sözlerine ekledi.