İSTANBUL (AA) - Uluslararası Elektrik ve Elektronik Mühendisleri Enstitüsü (IEEE) temsilcileri, Trakya Elektrik Dağıtım AŞ'yi (TREDAŞ) ziyaret etti.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, şirket, Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'daki tüm müşterilerine elektrik enerjisini yeterli ve kaliteli verebilmek adına çalışmalarını sürdürürken, diğer taraftan uluslararası alanda da çalışmalarına devam ediyor.

Kadınların iş hayatındaki istihdamının ve cinsiyetler arasında adil ve eşitlikçi fırsatların sunulmasına ilişkin farkındalığın artırılmasına yönelik olarak IC İÇTAŞ Enerji ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliği kapsamında "Ver Elini Üniversite, Gelecek IC Enerji’de” sloganıyla başlatılan çalışmalar, çok yönlü dayanışma ile sürdürülüyor.

Proje kapsamında, IEEE'den gelen bir grup öğrenci, Tekirdağ'da bulunan TREDAŞ Genel Müdürlüğü’nü ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Öğrencilere, şirket yapısı, çalışma şekli, yapılan iş ve işlemler hakkında bilgi verilirken, şirketin teknolojik alt yapısının yerinde izlenmesi amacıyla, operasyon yönetimini tamamen merkezileştirerek enerji kesintilerini minimize eden TREDAŞ Operasyon Merkezi de tanıtıldı.

Temsilcilere ayrıca IC İÇTAŞ Enerji'nin Trakya bölgesi ve Türkiye'nin önde gelen üniversiteleri ile yaptığı iş birlikleri anlatıldı. Ziyarette, IEEE ile TREDAŞ arasında ortak yapılabilecek etkinlikler ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.

Ziyarete, IEEE Türkiye Şubesi PES Öğrenci Temsilcisi Semih Sencer Duman, IEEE Türkiye Şubesi WIE Öğrenci Temsilcisi Özgenur Sevgili, IEEE Trakya Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Baş ile beraberindeki heyet katıldı.