Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta yapılan saldırı Tunceli, Ardahan, Erzincan ve Kars'ta düzenlenen basın açıklamalarıyla protesto edildi.

CHP Tunceli İl Başkanlığı tarafından Moğultay Mahallesi Yeraltı Çarşısı üzerinde düzenlenen basın açıklamasına, CHP İl Başkanı İrfan Bozkurt, Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, Nazımiye Belediye Başkanı Cafer Kırmızıçiçek, Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan, Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, Ovacık Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Tunceli Sanayi Ticaret Odası Başkanı Zeynel Açıkgöz, bazı siyasi parti temsilcileri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Burada basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı İrfan Bozkurt, 21 Nisan'da CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Ankara'da katıldığı şehit cenaze töreninde hain bir saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Saldırının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Bozkurt, "Bu hain saldırı aynı zamanda şehidimiz Yener Kırıkcı'ya ve onun ailesine karşı yapılmış büyük bir saygısızlıktır." dedi.

Saldırının sıradan bir saldırı olmadığını anlatan Bozkurt, "Yapılan bu saldırı ne sıradan bir bir protestodur, ne de sıradan bir provokasyondur. Son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırının hedefinde ise ülkemizin demokrasisi, toplumsal birlik beraberlik duygumuz ve iç huzurumuz bulunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından sık sık çeşitli sloganlar atan gurup, bir süre oturma eylemi yaparak sessizce dağıldı.

Ardahan

Ardahan'da CHP'liler Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı protesto etti.

Bir grup CHP'li, Ardahan İl Başkanı Yalçın Taştan ile birlikte Kaptanpaşa Mahallesindeki Milli Egemenlik Parkında Atatürk Anıtı önünde bir araya geldi.

Burada basın açıklaması yapan Taştan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na Çubuk'ta şehit cenazesinde yapılan saldırıyı kınamak için topladıklarını kaydetti.

Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırının hain bir saldırı olduğunu ifade edene Taştan, "Bu saldırı aynı zamanda şehidimize ve ailesine karşı da yapılan büyük bir saygısızlıktır. Yapılan eylem, son derece organizeli bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine, iç huzuruna karşı yapılmıştır. Ama biz buna müsaade etmeyeceğiz. Bu saldırının azmettiricileri bellidir." dedi.

Basın açıklamasına Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir'in yanı sıra, Hanak ve Damal ilçe belediye başkanları da hazır bulundu.

Erzincan

Erzincan'da Cumhuriyet Meydanınında bir araya gelen CHP'liler Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı protesto etti. Düzenlenen basın açıklamasına CHP İl Başkanı Ayhan Doğan, İyi Parti İl Başkanı Ümit Özker, Saadet Partisi İl Başkanı Ali Cebeci ve partililer katıldı.

CHP İl Başkanı Doğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik bir saldırı yapıldığını saldırının şehide ve ailesine karşıda yapılan bir saygısızlık olduğunu ifade ederek şöyle konutu;

"Yapılan sıradan bir protesto değildir. Yapılan sıradan bir provokasyon da değildir. Bu son derece organize bir eylemdir. Bu hain saldırı, ülkemizin demokrasisine, birlik ve beraberliğine ve iç huzuruna karşı yapılmıştır." dedi.

Kars

Kars'ta CHP İl Başkanlığınca, Kemal Kılıçdaroğlu'na yapılan saldırıyı protesto etti.

Gazi Muhtar Ahmet Paşa Konağı yanındaki parkta bir araya gelen partililer saldırıyı kınadı.

CHP İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kayakağanlı, grup adına yaptığı konuşmada, saldırıyı kınadıklarını ifade etti.