MALATYA (AA) - Malatya'nın Darende ilçesinde, Evkur Yeni Malatyaspor ile Elazığspor takımlarının taraftarları arasında çıkan kavgada 3 kişi yaralandı.

Malatya İnönü Stadı zemininin futbol oynamaya elverişli olmaması nedeniyle dün Elazığspor ile 3. İstanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynanan ve 1-0 Evkur Yeni Malatyaspor'un galibiyetiyle sonuçlanan müsabakanın ardından İstanbul'dan otobüslerle dönen taraftarlar grupları Malatya'nın Darende ilçesinde karşılaştı.

İlçedeki bir benzin istasyonunda birbirlerine taşla saldıran iki takımın taraftarlarına jandarma ekipleri müdahale etti. Kavgayı ayırmakta güçlük çeken ekipler havaya ateş açtı.

Kavgada 2 taraftarla bir uzman çavuş taşla başından ve kolundan yaralandı.

112 Acil Servis ekiplerince Darende Hulusi Efendi Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların tedavilerinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Otobüslerle Malatya'ya ve Elazığ'a gelen taraftar gruplarının tekrar karşılaşmaması için yol güzergahında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Malatya kent merkezi ve çevre yolunda güvenliklerini artıran polis ekipleri, taraftar gruplarını taşıyan otobüsleri eskort eşliğinde uzaklaştırdı.

Malatyasporlu taraftarları taşıyan otobüslerin camlarının kırıldığı görüldü.

Benzin istasyonu sahibi Cemal Korkut da Elazığspor taraftarının bekledikleri sırada Yeni Malatyasporlu taraftarları taşıyan 4 otobüsün daha geldiğini söyledi.

Bu sırada Elazığspor taraftarlarının otobüse doğru koştuğunu ileri süren Korkut, "Asker havaya ateş açtı ama kimse durmadı. Sonra taraftarlar birbirine girdi. Bir uzaman çavuş başına aldığı taşla yaralandı." dedi.