ESKİŞEHİR (AA) - Deniz Açık - Eskişehir'de yaşayan örgü eğitmeni, 4 ayda hazırladığı 90 bin 112 ilmekten oluşan 120x80 santimetre boyutundaki Türk bayrağını, Afrin'deki terör örgütlerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral olması için Genelkurmay Başkanlığına hediye etmek istiyor.

İki çocuk annesi 47 yaşındaki örgü eğitmeni Sema Doyran, anneannesi ve annesinden öğrendiği örgüyü yaklaşık 10 yıldır severek yapıyor.

Bir süre önce örgüden Türk bayrağı tasarlayan Doyran, bunu yaparken bazen duygulanıp gözyaşı döktü bazen de gururlanıp mutlu oldu.

Eşi de emekli asker olan Doyran, ilk kez Eskişehir'de açtığı kişisel sergide görücüye çıkarttığı 90 bin 112 ilmekten oluşan Türk bayrağını, Türk Silahlı Kuvvetlerince Afrin'deki terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere moral olması için Genelkurmay Başkanlığına hediye etmek istiyor.

Doyran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, anneannesi ve annesinden öğrendiği örgüye kendisinin de merak saldığını, artık yaşam biçimi olup tutkuya dönüştüğünü söyledi.

İlk kişisel sergisini geçen hafta Eskişehir'de açtığını belirten Doyran, "Örgüyü gençlere sevdirmek için kurslar açıyorum. Örgü artık gençlere hitap eden şekle büründü ve modernize oldu. Örgü geleneksel el sanatlarımızdan. Bunun kaybolmaması gerekiyor. Örgüyle gençlere ulaşmaya çalışıyorum. Bir top modelin üzerinde gördüğümüz her şeyi örgüyle oluşturabiliriz. Üstelik kendi beden ölçülerimize göre yapabiliriz." diye konuştu.

Doyran, örgü yaparken aklına ay-yıldızlı bayrağı yapma fikrinin geldiğine ifade ederek, araştırmaları sonunda daha önce örgüden Türk bayrağı yapılmadığını öğrendiğini vurguladı.

"90 bin 112 ilmek attım"

Elimde hiçbir şablon ve örneğin bulunmaması nedeniyle bildiğim bütün örgü teknikleriyle bayrağı oluşturmayı denediğini anlatan Doyran, şöyle konuştu:

"Bir türlü ay-yıldız formunu veremedim. 120 santimetreye 80 santimetre boyutlarından bir bayrak alıp, onu ilmek sayısına göre orantılandırdım. Hazırlık aşamasında çok zorlandım. Örmesi çok keyifliydi. Bayrağımızı örerken duygulanıp çok ağladım. 4 aylık zorlu sürecin ardından bayrağımızı oluşturdum. Bayrağımızı oluşturmak için 90 bin 112 ilmek attım. Gezdiğim her yerde bayrağımızı ördüm. Bir defa askeri kampta örerken yanıma gelenler Türk bayrağımızı ördüğümü görünce uzun süre alkışladı. Bayrağımızı Genelkurmay Başkanlığımıza hediye etmek istiyorum. Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlerimize moral ve güç olması için onlara vermek istiyorum. Allah onların yardımcısı olsun."

Doyran, büyük bir onurla Türk bayrağını Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'a ulaştırmak istediğini dile getirerek, "Onların elinde daha iyi muhafaza edileceğini düşünüyorum. Sandıkta saklı durması yerine Türk askerine verilmesiyle bayrağımız yerine ulaşmış olacak. Şanlı bayrağımız sandığıma geri dönsün istemiyorum. Bayrağımızı ilmek ilmek yaptım, uğruna gözyaşları döktüm. Her gören ağlayıp, başında gözyaşı döktü. Bayrağımız için akan sular durur." ifadelerini kullandı.

Sema Doyran, başka bir çalışmasında ise Büyük Önder Atatürk'ün imzasını örgüden oluşturduğunu söyledi.