ERZİNCAN (AA) - BARIŞ YALÇINKAYA - Erzincan'da okul öncesindeki yaklaşık 700 öğrenci, oyun oynayıp şarkı söyleyerek ya da resimlerden görerek İngilizce eğitimi alıyor.

Kentte İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 15 gönüllü öğretmen eşliğinde, aralarında 13 anaokulunda eğitim gören 3 ila 5 yaşındaki çocukların da bulunduğu 700 okul öncesi öğrenciye yabancı dil eğitimi verilmesine başlandı.

Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge birimince yürütülen "Odak 21'inci yüzyıl erken çocukluk dönemi dil eğitimi" projesi kapsamında eğitim verilmeye başlanan çocukların İngilizceyi sevmesi ve iyi bir seviyede konuşabilmesi için çeşitli yöntemler uygulanıyor.

Bu çerçevede çocukların kendine özgü gelişim ve öğrenme özellikleri göz önüne alınarak verilen İngilizce eğitiminde miniklerin yaş gruplarına göre oyun ve etkinlikler gerçekleştiriliyor.

Adeta güle oynaya İngilizce öğrenen çocuklara, şarkılar, oyunlar, hikayeler, resimler, resim kartları ya da videolar eşliğinde İngilizce eğitimi veriliyor.

İl Milli Eğitim Müdürü Aziz Gün, Türkiye'ye model olacak bir çalışmayı başlattıklarını belirterek, 13 anaokulunda yaklaşık 700 okul öncesi öğrenciye dil eğitimi verdiklerini söyledi.

Eğitimin, Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklamalarından yola çıkılarak hayata geçirilen "Odak 21'inci yüzyıl erken çocukluk dönemi dil eğitimi" projesiyle verildiğini söyleyen Gün, "Yaklaşık 3 yıl önce Başbakanımız Yıldırım'ın İngilizce eğitimine ilişkin ciddi çalışmalar yapmamız konusundaki açıklaması üzerine bu konuda Erzincan'da çalışma başlattık ve oluşturduğumuz modelin diğer illere de model olması için proje başlattık." dedi.

Aziz Gün, kentteki İngilizce öğretmenleri ile toplantı yapıp projeyi uygulamak için 15 gönüllü öğretmen ile yola çıktıklarını anlatarak, bu kapsamda gönüllü öğretmenlere 30 saatlik hizmet içi eğitim verildiğini aktardı.

Hizmet içi eğitim seminerlerinde okuma yazma bilmeyen öğrencilere İngilizce öğretirken nasıl bir yol izleneceğinin belirlendiğini belirten Gün, "Hizmet içi seminerlerde dil eğitimindeki etkinliklerin neler olacağı, görsellerin, oyunların ve videoların nasıl kullanılacağı belirlendi." bilgisini paylaştı.

- "Sınıflarda tamamen İngilizce konuşuluyor"

Milli Eğitim Müdürü Gün, dil eğitimi veren öğretmenlerin sınıflarda tamamen İngilizce konuştuğunu söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:

"Öğretmen arkadaşlarımız sınıftan içeri girince tamamen İngilizce konuşuyor, görseller ve oyunlarla İngilizce'yi eğlenceli hale getiriyor. Şu ana kadar velilerden çok ciddi geri güzel dönüşler aldık. Şu an 2 saat dil eğitimi uyguluyoruz, gelecek yıl öğretmen arkadaşlarımızın sayısı yeterse bu eğitimi tüm ana sınıflarımıza yaygınlaştırmayı ve ders saatini arttırmayı düşünüyoruz. Şu an ilimizde yaklaşık 700 öğrencimiz dil eğitimi alıyor."

İngilizce öğretmeni Semra Köklü de kentte dil eğitiminin yaygınlaştırılması amacıyla pilot uygulama olarak başlatılan projeye gönüllü olarak katıldığını ifade etti.

Köklü, veli ve okul öğretmenlerden güzel tepkiler aldıklarını anlatarak, "Amacımız öğrencilere tamamen kendi ana dillerini öğrendikleri şekilde ortam oluşturarak, oyunlarla, şarkılarla, çeşitli görsellerle onlara yaş düzeylerine uygun dil eğitimi vermek. Uygulamadan güzel sonuçlar alıyoruz." diye konuştu.