MLP Care, 2018 yılında gerçekleştirdiği ihracat çalışmalarından dolayı Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) tarafından Sağlık Hizmetleri kategorisinde ikincilik ödülüne layık görüldü.

Medical Park ve Liv Hospital markalarını bünyesinde barındıran Türkiye’nin en yaygın sağlık grubu MLP Care, her yıl on binlerce yabancı hastaya hizmet vererek Türkiye sağlık turizmine katkı yapmayı sürdürüyor. Grubun sağlık hizmeti ihracatı alanında geçtiğimiz yıl ortaya koyduğu başarı, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen 2018 Yılı HİB Ödül Töreni’nde ikincilik ödülü ile taçlandı. Törende MLP Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan’a ödülü Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan takdim etti.

Yabancı misafirlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki hastanelerinde ağırlayan MLP Care; 2018 yılında Rusya’dan Almanya’ya, Ukrayna’dan Cezayir’e dünyanın farklı ülkelerinden gelen on binlerce kişiye sağlık hizmeti sundu. Grup, yabancı hastalara sunulan hizmetler karşılığında bir önceki yıl elde ettiği geliri yaklaşık yüzde 45 arttırarak Türkiye’ye 80 milyon Amerikan Doları’ndan fazla döviz girdisi sağladı.

Ödülü değerlendiren MLP Care Uluslararası Hasta Merkezi Direktörü Murat Ercan, “Türkiye’nin küresel sağlık turizminden aldığı pay gün geçtikçe artıyor. Artık ülkemiz sadece yakın coğrafyadan değil; ABD, Fransa ve Almanya gibi sağlık hizmetleri alanında öne çıkan ülkelerden de hasta kabul eder konuma ulaştı. Bu durumun temelinde sunulan hizmetin kalitesi kadar, karmaşık operasyonların başarılı ile yapılabilmesi, erişim kolaylığı ve fiyat gibi birçok parametre önemli role sahip. Biz de Medical Park, Liv Hospital gibi iki dev markanın gücüyle hizmet ihracatında büyüyoruz. Bugün yabancılara sunduğumuz hizmetlere baktığımızda bilgi ve teknoloji gerektiren kompleks operasyon ve nakillerin öne çıktığını görmek bizim için gurur verici. Büyük şehirlerde açtığımız yeni hastanelerin de katkısıyla büyümeye ve sağlık turizmindeki başarımızı artırmaya devam edeceğiz” dedi.