ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Dünyadaki ilk 5 savunma fuarı arasında yer alan Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı (IDEF) 13. kez kapılarını açmaya hazırlanıyor. Fuarda, bu yıl 50'yi aşkın ülkeden yaklaşık 800 firma savunma, güvenlik, denizcilik, havacılık ve uzay sanayisi alanlarında en modern araç, malzeme ve sistemlerini tanıtacak.

Cumhurbaşkanlığının himayesinde, Milli Savunma Bakanlığının ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfının (TSKGV) yönetim ve sorumluluğunda organize edilen IDEF, İstanbul'daki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde, 9-12 Mayıs'ta düzenlenecek.

67 ülkenin katılması bekleniyor

IDEF önceki yıllarda olduğu gibi savunma sanayisi alanında dünyanın önde gelen üst düzey tedarik makamlarını ağırlayacak. En çok resmi heyet ağırlayan savunma sanayisi fuarları arasında yer alan IDEF'e, 67 ülke ve 2 uluslararası kuruluştan 124 heyetin katılması öngörülüyor.

IDEF özellikleriyle kendi kategorisinde Türkiye'deki tek ve rakipsiz fuar olarak öne çıkarken dünyada ilk 5 savunma sanayisi fuarı arasında bulunuyor. Bu yılki organizasyon da geleneksel görüşmelerin, iş bağlantılarının ve anlaşmalarının ortak noktası olacak.

IDEF 2017'de 2 binin üstünde planlı iş görüşmesi yapılması ve bir dizi anlaşmaya imza atılması öngörülüyor. Fuarda gerçekleşen iş hacminin bu görüşmeler sayesinde artması bekleniyor.