KIRŞEHİR (AA) - ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir'in Mucur ilçesi yakınlarında üç yıl önce çevik kuvvet otobüsünün devrilmesi sonucu şehit olan polis memuru Gökhan Emre Örül'ün ailesi, yaşamlarının her alanında oğullarının hatıralarını yaşatarak acılarını dindirmeye çalışıyor.

Şehidin annesi Seniha ve babası Selçuk Örül, şehit evlatlarının üniforması, botları ve diğer eşyalarını özel sandıkta muhafaza ediyor.

Evlerinin ve berber olan babanın iş yerinin dört bir köşesini de Gökhan Emre Örül'ün fotoğrafları süslüyor. Aile, oğullarının sağlığında aldığı ancak şehit olması nedeniyle ilgilenemediği bahçesini de onun istediği şekilde renkli taşlarla ördü.

Oğullarının küçükken bahçesinde top oynadığı Başbağı TOKİ konutları arazisine yapılan imam hatip ortaokuluna Gökhan Emre Örül'ün isminin verilmesinin mutluluğu ile gururunu da yaşayan Seniha ve Selçuk Örül, kendilerine bu onuru yaşatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere tüm yetkililere teşekkür etti.

Anne Seniha Örül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Emre'm şehit olmadan önce bir bahçe alıp bir göz oda yapmıştı. Duvarına bir metre yüksekliğinde renkli taş döşedik. Onun hatırasını yaşatmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Sanki yanımdaymış gibi konuşurum, fotoğraflarını öperim"

Baba Selçuk Örül de Ahi Evran Mahallesi'ndeki dükkanının her yanını oğlunun fotoğrafları ve eşyalarıyla süslediğini, dükkana her girişinde sanki o yaşıyormuş gibi hissettiğini söyledi.

Örül, "Sanki yanımdaymış gibi konuşurum, fotoğraflarını öperim. Son zamanlarımızı onun aldığı ama göremediği bahçesinde geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.