İSTANBUL (AA) - Şekerbank 2017'nin ilk yarısında, 8 bine yakın KOBİ’ye Kredi Garanti Fonu (KGF) kapsamında finansman sağladı.

Şekerbank 2017 yılının ilk altı ayına ilişkin finansal tablolarını açıkladı.

Buna göre, yılın ilk yarısında toplam bilanço büyüklüğünü yıllık yüzde 17 artışla 27 milyar TL’ye ulaştıran Şekerbank’ın aktiflerinin yüzde 69’unu krediler oluşturdu. Haziran sonu itibariyle toplam kredi büyüklüğünü yıllık yüzde 15 artışla 18,5 milyar TL’ye yükselten banka, ilk altı aylık dönemde KGF kapsamında 8 bine yakın KOBİ’ye finansman sağladı.

Şekerbank’ın 2017 ilk yarıyıl net dönem karı önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 148 artışla 51,6 milyon TL olarak gerçekleşirken, özellikle Anadolu’da köklü ve tabana yaygın mevduat portföyünün gücünü daha da artıran bankanın aynı dönemde toplam mevduat büyüklüğü yıllık yüzde 13 büyüme ile 17 milyar TL’ye ulaştı.

İkinci çeyrekte elde ettiği 300 milyon TL’ye yakın sermaye benzeri kredi ile pasif yapısını çeşitlendiren ve büyüme hızını daha da artıran Şekerbank’ın Haziran 2017 itibariyle toplam öz kaynak büyüklüğü ise 2,5 milyar TL’yi aştı.


- "Finansmanın yüzde 70’ini çiftçimize, esnaf ve KOBİ’lerimize kullandırdık"

Açıklamada bankanın ilk altı aylık bilanço verilerine ilişkin değerlendirmede bulunan Şekerbank Genel Müdürü Servet Taze, Şekerbank’ın kuruluşundan gelen küçük üreticiyi destekleme misyonunu bugün de yerine getirerek çiftçilere, esnafa, küçük ve orta büyüklükteki işletmelere her dönem öncelik verdiklerini belirtti.

Taze, "İlk yarıyılda destekleyici reform ve teşviklerin etkisiyle reel sektöre akan kaynak, ülkemiz ekonomisinin büyüme hızına pozitif etki sağladı. Biz de bu dönemde, üzerimize düşen sorumluluğun bilinciyle Anadolu’da yarım asırdır yerleri değişmeyen köklü şube ağımız sayesinde üretenin yanında olduk. Bu yılın ilk altı ayında KGF teminatı kapsamında reel sektöre sağladığımız finansmanın yüzde 70’ini çiftçimize, esnaf ve KOBİ’lerimize kullandırdık. Ekonomimizin sürdürülebilir büyümesi için üretim zincirinin en önemli halkalarını oluşturan çiftçi ve küçük işletmelere verdiğimiz desteği önümüzdeki dönemde de artırarak sürdüreceğiz."