ERZİNCAN (AA) - Tapu Kadastro Teşkilatının 172. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Erzincan'da tören düzenledi.

Tören kapsamında, Tapu ve Kadastro 24. Bölge Müdür Vekili Hasan Dayıkaraca Erzincan Belediyesi önünde bulunan Atarük Anıtı'na çelenk sundu. Daha sonra saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Günün anlamına ilişkin konuşma yapan Tapu ve Kadastro 24. Bölge Müdür Vekili Dayıkaraca, 24 Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü, 973 Tapu Müdürlüğü, 81 Kadastro Müdürlüğü ile yılda yaklaşık 25 milyon vatandaşa hizmet sunan bir kurum olduğunu ifade etti.

Dayıkaraca, "Bilgi teknolojilerini en iyi kullanan kurum ödülüne sahip genel müdürlüğümüz, web tapu, tapu takas, E-Randevu gibi projelerle vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet sunmak için altyapısını geliştirmeye devam etmektedir. Vatandaşlarımız e-devlet portalı üzerinden ulaşabildikleri web-tapu sistemi sayesinde, artık tapu dairesine gitmeden hızlı, kolay ve güvenilir bir şekilde işlemlerini yapabilmektedir." dedi.

Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü yetkilileri ve personelinin katıldığı tören, hatıra fotoğrafı çekinilmesinin ardından sona erdi.