TUNCELİ (AA) - İlbank Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından Tunceli'ye 4 yeni çöp toplama aracı ile 250 konteyner gönderildiği bildirildi.

İl Özel İdaresi'nden yapılan açılamada, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yer alan İlbank A.Ş. Genel Müdürlüğüne sunulan "Köylerimiz Temiz Kalsın" Projesi kapsamında, değeri 1 milyon 202 bin lira olan 4 çöp toplama aracı ile 250 çöp konteynerinin hibe edildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yer alan İlbank A.Ş. Genel Müdürlüğüne yapılan talep doğrultusunda kurumumuza verilen araçlarla Munzur ve Pülümür vadilerimizde çöp toplama işine başlanmıştı. Bu çalışmalar periyodik olarak devam etmektedir. İl genelinde yerleşik nüfusu olan köylerimizde de söz konusu projeyi hayata geçirmek adına 2016 yılında yine İlbank A.Ş. Genel Müdürlüğüne sunulan 'Köylerimiz Temiz Kalsın' Projesi kapsamında tekrardan talepte bulunulmuş ve değeri 1 milyon 202 bin lira olan 4 çöp toplama aracı ile 250 çöp konteyneri hibe edilmiştir. İl Özel İdaremiz tarafından köylerimizde yapılan çöp toplama çalışmalarımızı yeni araçlarımızla daha geniş alanlara yayıp, köylerimizdeki çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz."