Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Annelerin en kıymetli varlıklar olduğunu dile getiren Geylan, onlara olan borcun asla ödenemeyeceğini bildirdi.

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip Geylan, Anneler Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Anneliğin sevgi, fedakarlık, merhamet, özveri, sabır, bağlılık olduğunu kaydeden Geylan, "En derin ve köklü kurum olan ailenin temelidir anne. Hayatımızın her evresinde ihtiyaç duyduğumuz annelerimiz varlığımıza anlam ve değer katar, bize güç verir, yarınlara hazırlanmamıza kılavuzluk eder, kişilik ve öz benlik kazanmamızdan, başarılarımıza kadar birçok alanda önemli bir etkiye sahiptir. Bu noktada biricik annelerimizin hakkını ödemek mümkün değildir" dedi.

Gösterdikleri cesaretle kadınların istiklal timsalleri olduğunu kaydeden Geylan sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kurtuluş Savaşı’nda hem cephede hem de cephe gerisindeki fedakarlıklarıyla, gösterdikleri cesaretle, milletimizi kurtuluşa ulaştırmak için yaptığı muhteşem örgütlenmeleriyle istiklal timsalleriydi. Onlar vatan için eşlerini, oğullarını, babalarını, kardeşlerini kaybettiler. Yeri geldi imkansızlıklara rağmen tarlasını kendisi ekip, biçti, sürdü, yeri geldi sırtında erzak taşıdı, kağnılarla cephane götürdü, demiryolu onardı, cenk meydanında eline silah alıp, savaştı. Atatürk’ün de ifade ettiği gibi "Milletin hayat kabiliyetini tutan hep kadınlarımızdır.’ Kurtuluş Savaşı’nda cephede savaşan kadınlarımız, annelerimiz öyle mübarektir ki. Fatma Seher Erden, namı diğer Erzurumlu Kara Fatma. Mustafa Kemal’in ‘Bütün kadınlar senin gibi olsaydı Kara Fatma’ sözlerinin ardından ’Kara Fatma’ olarak anılan Fatma Seher cepheden cepheye koşarak milli mücadelenin kazanılmasında önemli bir rol üstlendi ve İstiklal Madalyasına layık görüldü. Eşi şehit olan İmamköylü Emire Ayşe, eşinin hatırası mücevherini satarak at, silah almış ve Yörük Ali Efe’ye katılarak çatışmalarda yer almıştı.”

Anneler gününü en içten dilekleri ile kutladığını belirten Geylan, “Bu düşüncelerle, Anneler Günü’nde sonsuzluğa uğurladığımız tüm annelerimizi minnet ve rahmetle anarken, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor; şehit anneleri ve tüm annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimizle kutluyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” şeklinde konuştu.