Türkiye’nin Özbekistan’a gönderdiği 200 bin doz Çin üretimi Sinovac aşısı ve 20 bin Favipiravir ilacı başkent Taşkent’e ulaştı.

Türkiye’nin Özbekistan’a korona virüse karşı mücadelesinde destek olmak için hibe ettiği 200 bin doz Çin üretimi Sinovac aşısı ve 20 bin Favipiravir ilacı başkent Taşkent’e getirildi. Türk Hava Yolları’na (THY) ait tarifeli uçakla İstanbul’dan Taşkent’e ulaştırılan aşıların tesliminde, Özbekistan Sağlık Bakanı’nın Birinci Yardımcısı Amrulla İnoyatov, Sağlık Bakanlığına bağlı Sıhhi ve Epidemiyolojik Refah Ajansı Başkan Yardımcısı Batır Kurbanov ile Türkiye’nin Taşkent Büyükelçisi Olgan Bekar ve diğer yetkililer hazır bulundu. Sinovac aşısı ülkeye getirilen 6’ncı çeşit aşı oldu.

Kurbanov yaptığı açıklamada, şimdiye kadar 28.67 milyon doz aşının ülkeye getirildiğini ve bu dozların 22.7 milyonunun kullanıldığını belirtti. Türkiye’nin Özbekistan’a sağlık alanında karşılıksız yardımına ilişkin 8 Ekim’de imzalanan anlaşma kapsamında getirilen 200 bin doz Covid-19 aşısı ve 20 bin ilacın salgınla mücadeleye önemli katkı sağlayacağını kaydeden Kurbanov, söz konusu yardım için Türk halkı ve hükümetine teşekkür etti.