VAN (AA) - İran üzerinden yasadışı yollarla Türkiye'ye giriş yaptığı belirlenen Afganistan ve Pakistan uyruklu 160 kişi, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından kentteki bazı otel ve kapalı spor salonlarına yerleştirildi.

Pakistan ve Afganistan'dan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 160 kaçak, İran üzerinden yasa dışı yollarla Van'a giriş yaptı.

Van'dan batı illerine gitmek için bilet almak isteyen kaçaklar, otogardakiler tarafından emniyet müdürlüğüne ihbar edildi.

Bunun üzerine otogara gelen emniyet müdürlüğü ekiplerince kayıt altına alınan kaçaklar, kolluk kuvvetlerinin gözetimi altında İHH İnsani Yardım Vakfı görevlilerince kentteki spor salonu ve otellere yerleştirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı İl Temsilcisi İbrahim Çinkılınç, 2 günde Afganistan ve Pakistan uyruklu 160 kaçağın kente geldiğini söyledi.

Kaçakların, İran üzerinden yasadışı yollarla kente giriş yaptığını belirten Çinkılınç, "İlimize gelen kaçakları emniyet müdürlüğü gözetiminde yerleştiriyoruz. Aile olarak gelenleri otellere diğerler kaçakları ise spor salonunda yerleştiriyoruz. Bu vatandaşlarımızın yiyecek ihtiyacı Van Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanıyor. Geceleri üşümemeleri için de Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünden battaniye alarak kaçak yollardan giren kardeşlerimize verdik." ifadelerini kullandı.