VAN (AA) - İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Van'ın İpekyolu Belediyesi, gerçekleştirdiği alt ve üstyapı çalışmalarının yanı sıra sosyal belediyecilik faaliyetleriyle vatandaşların kalbine dokunuyor.

Görevlendirmenin ardından belediyenin temizlik müdürlüğü bünyesinde kurulan mobil temizlik ekibi, yatalak durumdaki hasta, yaşlı ve kimsesizlerin evlerini temizleyerek hayır dualarını alıyor.

Her gün mobil temizlik aracıyla önceden tespit edilen evlere giden kadınlardan oluşan sekiz kişilik ekip, hastaların yaşadıkları ortamı sağlık koşullarına uygun hale getirerek evlerinde her türlü temizliği gerçekleştiriyor.

Yaptıkları çalışmalarla adeta kimsesizlerin "gönüllü evlatları" haline gelen ekip, hem devletin sıcak yüzü oluyor hem de gönüllere dokunuyor.

"Her evde kapsamlı temizlik yapılıyor"

Belediye Başkan Yardımcısı Ercan Karahan, AA muhabirine, sosyal belediyecilik konusunda önemli projeleri hayata geçirdiklerini bu kapsamda engelli, hasta, yaşlı veya kimsesiz vatandaşları tespit etmeye çalıştıklarını söyledi.

Bu kapsamda belirlenen 13 evin temizliğini yapmak için sekiz kişiden oluşan profesyonel bir ekip kurduklarını anlatan Karahan, şöyle devam etti:

"Bu evlerimizi periyodik olarak temizliyoruz. Ekibimiz girdiği her evde kapsamlı bir temizlik yapıyor. Bunun çok olumlu yansımalarını da görüyoruz. Bu ailelerimizin çoğu kendi temizliklerini yapamaz durumdalar. Bu hizmetten faydalananlar çok memnunlar. Ekibimiz gittikleri ailelerin yemek ihtiyaçlarının karşılanması için de ilgili kurumlarla irtibat sağlayarak ailelerin ihtiyaçlarını gideriyor."

"Onlara anne babalarımız gibi bakıyoruz"

Temizlik ekibinden Zahide Durgun, evlerde genel bir temizlik yaptıklarını belirterek, "Ziyaret ettiğimiz ailelerimizin önce kapılarını, dolaplarını siliyoruz. Halılarını temizliyoruz, yerleri yıkıyoruz. Onların dualarını alıyoruz. Burada devletimizin sıcak yüzünü gösteriyoruz. Onların mutluluğunu gördükçe bizler de mutlu oluyoruz. Onlara anne babalarımız gibi bakıyoruz." diye konuştu.

Temizlik ekibinden Aynur Malkoç da her hafta ihtiyaç sahiplerini ziyaret ettiklerini ve evlerini tümüyle temizlediklerini aktardı.

Malkoç, "Ziyaret ettiğimiz vatandaşlarımızla önce sohbet ediyoruz. Hal hatır soruyoruz. Bizleri görünce çok mutlu oluyorlar. Ardından temizliğe başlıyoruz. Kapı, pencere, mutfak dolapları, bulaşık, tuvalet ve banyolarını yıkıyoruz. Yaptığımız işten dolayı çok mutlu oluyorlar. Hem bize hem de belediyemize dua ediyorlar. Onları mutlu etmek çok güzel." dedi.

"Allah onlardan razı olsun"

Yaşlı ve kimsesiz Fadile Kayar da devletin kendilerine sahip çıktığını dile getirerek, "Bu hizmetten çok memnunuz. Evlerimizi her hafta temizliyorlar. Evde ne varsa yıkıyorlar. Allah onlardan razı olsun. Onları çok seviyorum." ifadesini kullandı.

Engelli Hazal Dartan da "Engelli olduğum için kapı ve pencerelerimizi yıkayamıyorum. Evimi temizleyemiyorum. Belediyede böyle bir hizmetin olduğunu öğrendim ve müracaat ettim. Sağ olsunlar her zaman geliyorlar. Evimi temizliyorlar. Çok memnunum." şeklinde konuştu.