İSTANBUL (AA) - Aynı projeden konut almak isteyenleri bir araya getirerek toptan fiyatına konut alma imkanı sağlayan Zimobi, yayına girdi.

Zimobi açıklamasına göre, tüketicilerin tek başına elde edemeyeceği pazarlık gücü ve fiyatı, aynı üründen almak isteyen kişilerin bir araya gelerek elde etmeleri olarak açıklanan toplu satın alma, grup satın alma, talep birleştirme terimleri 2000'li yıllar sonrası dünyada popülerliğini artırmaya başladı.

Turizm sektöründe acentelerin yıllardır uyguladığı grup satın alma modeli de online ticaretin yaygınlaşması ile birlikte popülerliğini artırdı. Türkiye’de 2011 yılından itibaren özellikle birbiri ardına açılan fırsat siteleri ile ağırlıklı olarak yiyecek, içecek, güzellik, spor ve turizm sektörlerinde toplu satın alma modeli uygulanmaya başladı. Yenilikçi ve çözüm odaklı bir bakış açısıyla kurulan Zimobi, gayrimenkul sektöründe bu modeli ilk defa uygulayan bir platform olarak hizmet veriyor.

Zimobi, hem internet sitesi hem de mobil uygulaması ile aynı projeden konut satın almak isteyenleri bir araya getiriyor, üyelerine bireysel olarak elde edemeyecekleri bir fiyatla pazarlık stresi yaşatmadan konut sahibi olma imkanı sağlıyor.

Zimobi’nin üyelerine sunduğu ilk fırsat, Babacan Grup’a ait Atatürk Havalimanı’nın yanında geliştirilen “Babacan Port Royal” projesi. 31 Ocak 2018 tarihine kadar “Babacan Port Royal” projesi için 10 kişilik talep toplanması durumunda, tüm alıcılar diledikleri konutu liste fiyatı üzerinden Zimobi kullanıcılarına özel yüzde 18 indirimle satın alma hakkı elde ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zimobi’nin kurucu ortaklarından Özlem Demiröz, toplu konut satışlarında bireysel satışlara göre daha fazla indirim yapılmasının sektörde çok yaygın olarak kullanıldığını belirtti.

2012 yılında mütekabiliyet yasasının çıkması ve Körfez ülkesi vatandaşları tarafından İstanbul konut talebinin artması ile birlikte bir yatırımcının bir projeden toplu olarak indirimli konut satın aldığı örnekler oldukça çoğaldığını dile getiren Demiröz, şunları kaydetti:

"Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde yaşayan insanlar, evlerinden ofislerine gidip gelirken trafikte çok fazla zaman harcıyor. Bu nedenle aileler ve yakın arkadaşlar kısıtlı olan sosyal zamanını daha verimli bir şekilde geçirmek için aynı konut projesinde oturmayı tercih ediyor. Bu kişiler birkaç aile birleşerek birlikte pazarlık ve satın alma yöntemini uyguluyor.

Biz de Zimobi ile bu sayıyı ve pazarlık gücünü artırmak için bir platform sunuyoruz. Zimobi’nin öncelikli amacı proje sahiplerine değil, tüketicilere fayda sağlamak. Bu amaç doğrultusunda da toplu satın alma indirimine ek olarak kullanıcılara diledikleri konut, yazlık, ofis ve mağazanın değerini ya da kirasını ücretsiz hesaplayabilme, gayrimenkul ile ilgili soruları Zimobi uzmanlarına iletebilme imkanı sağlıyoruz. Aynı zamanda en güncel piyasa haberleri, bölge ve sektör bazlı özel araştırmalar, rehber niteliği taşıyan özel blog içerikleriyle eksiksiz bilgi sunuyor, en doğru yatırım kararını vermelerine yardımcı oluyoruz."