AK Parti Erzincan İl Başkanı Cemalettin Başsoy, Merkez İlçe Başkanı Avukat Bekir Sertadım, il ve ilçe teşkilatı üyelerinin yanı sıra Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç, ve cemiyet üyelerinin de hazır bulunduğu ziyarette Erzincan’da görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcilerinin sorunları konuşuldu.
ziyarette konuşan AK Parti İl Başkanı Cemalettin Başsoy, gazetecilerin Erzincan halkının yapılan çalışmalarda faaliyetlerden haberdar olması adına gece gündüz demeden emek sarf ettiklerini belirterek, her gün kar-kış demeden haber yapmaya çalıştıklarını ifade etti.
Başsoy: “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü tüm Türkiye de olduğu gibi Erzincan da da kutluyoruz. 1961 tarihinde yasalaşan Çalışan Gazeteciler günü o günden bu güne 10 Ocak Çalışan Gazeteciler günü olarak kutlanmaktadır. Bizde bu bağlamda teşkilatımızla birlikte Erzincan da ki Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ettik. Burada çalışan arkadaşlarımızın hepsi emektar arkadaşlarımız. Onların hepsine teşekkür ediyorum. İnsanlarımızın toplumumuzun ve Erzincan halkımızın yapılan çalışmalarda faaliyetlerden haberdar olması adına gece gündüz demeden emek sarf ediyorlar. Her gün kar kış demeden haber yapmaya çalışıyorlar. Demokrasilerde insanlarımızın haber alma özgürlüğü, habere ulaşması için bu arkadaşlarımız hep kameranın arkasında hiç görünmeyen arkadaşlarımız. Basın camiası Türkiye de büyük bir camiadır. Demokrasinin gelişmesinde de en büyük etkenlerden bir tanesidir. Demokratik ülkelerde basın kuruluşları vazgeçilmez unsurlardır. Nasıl ki seçimler varsa partiler varsa sivil toplum kuruluşları varsa mutlak suretle gazeteciler, basın yayın organlarının olması kaçınılmaz bir konudur. Biz bu bağlamda Erzincan da her zaman beraber olduğumuz ve her zaman fedakar olarak nerede bir program varsa hangi dağda, hangi yolda hangi köyde bir program varsa bu arkadaşlarımızı oralarda görüyoruz. Burada önemli olan konuşlardan bir taneside haberin doğru ve tarafsız bir şekilde yayınlanmasıdır. Burada vatandaşlarımız doğru bilgilendirilmektir. Geçmişte yanlış haberlerle ülkeler büyük kaoslara sürüklendi. Özellikle Türkiye geçmiş yıllarda ihtilaller yaşadı. Bunların arkasında halkı yanlış bilgilendirmenin kaynağı vardır. Bugün medyamız daha objektif yayın yapıyor. Daha tarafsız haber yapabiliyor. İnsanların haber alma özgürlüğünü en iyi şekilde yapabilmeleri için her türlü alt yapı bugün için hazırlanmış durumdadır. Dünyada gelişmiş ülkeler bile bizimle yarışacak seviyede değiller. Buda iletişim alanında yapılan atılımlarla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Binali Yıldırım, Türkiye de bir çığır açmıştır. Bilgi akışını sağlayan internet ağları ile artık Türkiye de hemen hemen herkesin evinde olan internet ile haber alma özgürlüğü insanlarımıza kazandırılmıştır. Bu bağlamda emektar gazetecilerimizin bir çok probleminin olduğunu biliyoruz. Sayın Başbakanımız bu konuda bu problemlerin giderilmesi için hem teknolojik olarak hem sosyal altyapı olarak her türlü desteği vereceğini söylemektedir. Bizde AK Parti ailesi olarak burada bu konuda sizlerin yapacağı çalışmalarda her konuda yardımcı olacağımızın sözünü veriyoruz. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü bir kez daha kutluyor tüm gazeteci arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” dedi.
Yapılan ziyaretten duyduğu mennuniyeti dile getiren EGC Başkanı Oktay Kılınç ise; “Yerelde gazetecilik yapmanın sorumluluğu çok daha büyük. Bazen öyle olaylarla karşılaşıyoruz ki meslek gereği o haberi yapmak zorunda kalıyoruz. Haber konu olan kişilerle bazen birebir karşı karşıya kalıyoruz. O açıdan sahadaki arkadaşlarımız çok zor bir görev yapıyorlar. Gazeteci arkadaşlarımız görevlerinin bilincinde kamuoyunu bilgilendirmek adıyla hareket etmeye çalışıyoruz. Türkiye de gazetecilere özlük haklarının verilmesinin bugün 52 yıl dönümü. 52 yıl önce özlük haklarını elde etmiş bir şekilde bu mesleği icra ediyoruz. İktidar partisinden gazeteciler cemiyeti olarak gazeteci arkadaşların yıpranma paylarının geri verilmesini rica etti. Yıpranma payı bizim için çok önemli bir konu. Bu hakkın elimizden alınması bizim için çok büyük bir üzüntü yarattı. Bu konuyu başkanımızın gerekli yerlere ileteceği umudundayım. AK Parti il ve İlçe teşkilatının bu ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.