Erzincan’da Elektrik Projesi hazırlayan Elektrik mühendisleri, teknikerleri ve teknisyenleri, toplantıda bir araya geldi. Aras Erzincan il Müdürlüğünde yapılan toplantının açılış  konuşmasında Aras Edaş İl Müdürü Erdoğan Murat ; İlimizde elektrik tesislerinin yapım aşamasındaki kontrol ve denetimlerin öneminden bahsederek bu safhanın bir önceki adımı olan tesislerin projelendirilmesindeki ince detayların çok önemli olduğunu vurgulayarak, “bu hususta aynı hassasiyeti gösteren Erzincan’da serbest çalışan mühendisinden teknisyenine, ustasından çırağına kadar herkesin emeği vardır. Sevindirici olan odur ki; ilimizde bu güne kadar elektrik tesislerinden kaynaklanan yangın vb. olaylar yok denecek seviyededir. Bu başarıya da gerek İl Müdürlüğümüz, gerekse Elektrik Mühendisleri odası ve Elektrikçiler ve Elektronikçiler Odasının zaman zaman birlikte gerçekleştirdiği eğitim ve bilgilendirme toplantıları ile seminerlerin büyük katkıda bulunduğu malumdur. Hassasiyet gösteren tüm meslektaşlarımıza, bize güvenen ve bizlerden desteğini esirgemeyen halkımıza teşekkür ediyorum” dedi

 Konu detaylarının görüşüldüğü toplantıda, yeni gelişmeler ve teknik konularda uygulama birliğinin sağlanması, yapılacak olan çalışmaların mevcut yönetmelikler çerçevesinde daha verimli bir şekilde gerçekleşmesi için talep ve görüş teatisinde bulunuldu.

Toplantıya katılan Proje müellifleri, Aras İl Müdürlüğünce hazırlanan bu toplantının, mesleki açıdan çalışma ortamına ciddi manada katkıda bulunduğunu belirtti.

Aras Erzincan İl Müdürü Erdoğan Murat, konu ile ilgili olarak Erzincan’da kullanılacak enerjinin güvenilir ve sürekli bir biçimde verimli ve ekonomik olarak halkımıza sunulmasının önemine değinerek, “Erzincan bünyesinde İl Müdürlüğümüzün sorumluluk alanındaki tüm bina ve tesislerin yapım öncesinde projelerinin doğru şekilde düzenlenmesinin ve kullanıcının isteklerini karşılayabilir olmasından bahsederek Projelerin çok geniş kapsamlı düşünülmesi ve buna bağlı olarak tasarlanmasında gerekli titizliğin gösterilmesinin, tesislerin işletilmesi esnasında kullanıcıya ya ömür boyu kolaylık ya da tam tersine ömür boyu kullanım zorluğu yaratacaktır” dedi

ARAS Müdürü Murat, Bu nedenle tüm halkımızın da proje yapımını kağıt üzerinde resmi bir formalite olarak görmemeleri gerektiğini, yapılacak her türlü tesisin “ Kırk ölç – bir biç” atasözümüz doğrultusunda proje yapımcıları ile birlikte kendi ihtiyaçlarını da karşılayabilecek şekilde tanzimine büyük önem vermelerini, doğru proje için harcanacak her kuruşun, tesisin yapımında ve zaman içerisindeki kullanımında teknolojik yeniklerle beraber büyük ekonomik kazançları da beraberinde getireceğinin önemini vurguladı.