Erzincan’ın İliç ilçesinde Halk Eğitim Merkezinde bayanlara yönelik düzenlenen ‘Dokuyan Eller’ projesi kapsamında 17 bayanın kursa katılmasıyla start aldı.

Düzenlenen proje ile ilgili İliç Halk Eğitim Müdürü Alpaslan Keklik “Anagold Madencilikten Dr. Alper Sezener ile İbrahim Toramanın önerileriyle, Dokuma Makineleri, aletler kullanılacak malzemeleri, Öğretmenin giderlerini karşılayabileceklerini söyleyerek, bölgeye özgü Kilim kursu için talepte bulundular. Kursumuza 17 bayan katıldı. Makine ve çalışma ortamı nedeniyle ilk kursumuza şimdilik 17 Bayan kursiyer katılmakta’ dedi.

            İş Kur Erzincan İl Müdürü Enver Yücel’de ‘Özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslekler var ki bunlar hem yeni iş alanları, yeni meslekler grupları yaratacağı gibi aile ekonomisine de katkılar verdiğinden. Bizde İş Kur olarak her türlü meslek kursu verilen işlere maddi ve bilgi destekler vermekteyiz’ dedi.

            Erzincan Üniversitesi Kemaliye Hacı Ali Akın Meslek Yüksek Okulu El Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Nurten Özkara’ da ‘ Dokuyan Eller projesi içerinde İliçli bayanlara unutulmaya yüz tutmuş,  uzun zamandır yapılmayan Kilim dokuma kursları vermekteyim. İliçli bayanların elleri o kadar yatkın ki, Kilim dokumayı çok çabuk süreçte öğrendiler. Marifetli eller bölgeye özgü kilimler dokuyarak, herkesin evlerinde şark köşelerinde kullanacakları kilimleri yapacaklar’ dedi.

Anagold Madencilik Halkla İlişkiler Müdürü Dr. Alper Sezener ‘ İliç bölgesinde Eğitim, Sağlık, meslek öğrenme, Sosyal ve Kültürel tüm etkinliklere Anagold Madencilik olarak her türlü destek vermekteyiz. Desteklerimizde sürecektir. Anadolu’nun motiflerini yansıtan, Kökboyalarını işleyerek, bölgede bulunan Davar Yününün de değerlendirilmesi için. Kilim Kursuna katılan Bayanların kurs sürecinde ve dokudukları Kilimlerin değerlendirilmesinde de Pazarlama satış konusunda da destekler vereceğiz^ dedi.

Bayanların boş zamanlarını değerlendirmek amacıyla güzel bir uğraş olduğunun altını çizen kursiyerlerden Ayşegül Keklik “Tüm bayanların evde boş oturmalarına gönlüm razı olmuyor. Maddi durumu iyi olmayan hanımlar hem meslek öğrenip hem de günde yirmi lira para kazanmaları için mutlaka bu tip meslek kurslarına katılarak aile bütçelerine büyük katkı sağlayabilirler” dedi.