Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Oktay Kılınç yaptığı yazılı açıklamada EGC yönetim kurulu olarak Cemiyetimizin kuruluşundan itibaren bizlere destek veren bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.dedi
Kılınç açıklamasında ''Günümüzde her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme özgürlüğünün en temel hak olduğu görüşü, modern dünyada tartışmasız kabul görmektedir. Basın, gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleğidir. Bu yönüyle demokratik hayatımızın vazgeçilmez unsurlarından biri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Demokrasinin temel taşlarından olan "Basın Özgürlüğü", şeffaf yönetim ilkesinin de yapı taşlarındandır. Yazılı, işitsel ve görsel kanallar aracılığı ile yaşadığımız bölge ve tüm dünyadaki gelişmeler hakkında bilgi sahibi olunması, vatandaş ile devlet arasındaki iletişimin sağlanması ve kamuoyu oluşturulması gibi birçok önemli görev ve sorumlulukları üstlenmektedir.


Toplumun ihtiyaç duyduğu her konuda, bilgilendirme, aydınlatma, yönlendirme ve kamuoyu oluşturma gibi önemli bir görevi yerine getirmekte olan basının, bu görevi yerine getirebilmesi için basın özgürlüğü hayati önem taşımaktadır. İlimizin her alanda başarıya ulaşmasında basın mensubu arkadaşlarımın gösterdiği duyarlılığın ve bu konuda yaptıkları başarılı çalışmaların büyük katkı sağladığına inanıyorum.

 

Erzincan’da meslektaşlarımızla bir araya gelerek kurduğumuz Erzincan Gazeteciler Cemiyeti bugün 3 yaşında,Cemiyet olarak meslektaşlarımızı bir araya getirerek mesleğimizin daha kaliteli bir seviyeye ulaşması için elimizden gelen çabayı ve gayreti göstermekteyiz.

 
Erzincan Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu olarak Cemiyetimizin kuruluşundan itibaren bizlere destek veren bütün meslektaşlarımıza teşekkür ediyoruz.dedi