Doğu Anadolu Bölgesinde etkili olan şiddetli soğuklar, hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Araçların çalışmadığı ilde vatandaşlar başka araçların akülerinden takviye alarak araçlarını çalıştırıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi şiddetli soğuklar ile adeta dondu. Erzincan'da gece saatlerinde etkili olan şiddetli soğuklar vatandaşları olumsuz yönde etkiliyor. Eksi 20 dereceleri bulan soğuklar sebebiyle, sabah işe gitmek için araçlarının başına gelen vatandaşlar, donan araçları çalıştıramadı. Vatandaşlar başka araçları yardımıyla takviye yapılarak araçları çalıştırmaya çalıştı.

Erzincan'da havaların aşırı soğuduğunu söyleyen vatandaşlar, "Havalar gerçekten çok soğuk, Doğu adeta buz tutuyor. Geçmiş yıllara oranla bu yılın soğukların çok daha şiddetli olduğunu görüyoruz. Arabalarımız da çalışmıyor, takviye etmek zorunda kalıyoruz. Akülerimiz yeni ama gece o kadar çok soğuk var ki eksi 20 dereceleri buluyor soğuklar, don yapıyor, aküler de çöküyor herhalde. Bu kışı artık birbirimizin araçlarını takviye ederek geçireceğiz." açıklamasında bulundu.