Sivas Valiliği koordinesinde yürütülen proje kapsamında Gölova Kaymakamlık toplantı Salonunda gerçekleştirilen konferansta, bölücü ve yıkıcı terör örgütlerinin, dini referans alan karşı söylem ve faaliyetlerle muhafazakar kesimlerin sempatisini kazanmaya çalıştığı vurgulandı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından Gölova Kaymakamlığı konferans salonunda, din görevlilerine "terörizm", "terör örgütlerinin eleman kazanma yöntemleri", "terör saldırılarının hedefleri ve eylem tarzları" hakkında bilgiler aktarıldı. Konferansa Gölova Müftüsü Ünal Çolak ve din görevlileri katıldı.

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeli tarafından  yapılan sunum ve açıklamada şu ifadelere yer verildi ; "Terör örgütlerinin eleman temin etmek ve militanlaştırmak için yürüttükleri faaliyetlerde din ve dini inançların en önemli istismar konusu olarak kullanıldığı görülmektedir. FETÖ, DEAŞ, El kaide. Hizbullah vb. Dini istismar etmek üzerine kurulu terör örgütlerinin yanında farklı ideolojik temelleri esas alan PKK/PYD. DHKPC-/C vb. Bölücü ve Yıkıcı terör örgütlerinin dini referans alan veya karşı söylem ve faaliyetlerle muhafazakâr kesimlerin sempatisini kazanmaya eleman temin etmeye halkın sözde desteğini almak için vatandaşlarımızın dini duygularını amaçları doğrultusunda istismar etmeye yönelik yurt içi ve yurt dışında sosyal medya başta olmak üzere çeşitli alanlarda illegal faaliyetlerde bulunduğu bilinmektedir. 

Terör örgütleri tarafından din ve dini değerlerin istismar edilmesinin  önüne geçebilmek örgütlerin eleman temin etmelerini  engellemek dini istismar eden terör örgütlerine katılanların teslim olmalarını sağlamak, terör ve terör örgütlerinin bu tür faaliyetlerine karşı toplumda farkındalık oluşturularak toplumsal refleks ve bilincin geliştirilmesi terörle  mücadelede halk desteğinin sağlanması ve şiddete varann aşırılıklarin önlenmesi. terör örgütü yapılarına karşı ilgili kurumlarla koordineli bir çalışma yürütülerek etkin bir terörle mücadelenin sağlanması amacıyla il ve ilçe Müftülüklerimize  bağlı din görevlilerimize yönelik olarak emniyet  teşkilatının görev alanı içinde tespit analiz degerlendirme  ve yaşanılan tecrübelerin  aktarılması için bilgilendirme  ve Önleme Faaliyetleri kapsamında: 28/03/2019 -29/04/2019 tarihleri  arasında “Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz" isimli proje çalışması hazırlanmıştır. 

Sivas Valiliğimiz  koordinesinde: “Terörü Hep Birlikte Durdurabiliriz” isimli yürütülecek proje kapşamında; ilimiz merkezi ve tüm ilçelerimizde verilecek olan (17) konferans ile toplamda (1000) din görevlisine bilgilendirme  yapılması  hedeflenmektedir" şeklinde sunum yapıldı.