Erzincan İl Müftülüğü tarafından yürütülen “Her Mahalleye Bir Kur’an Kursu” projesi kapsamında Nurettin Yalçınkaya tarafından Gülabibey Mahallesinde Şekerci İsmail Yalçınkaya Kur’an Kursu düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Düzenlenen törene Erzincan Valisi Selman Yenigün, Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, İl Müftüsü Burhan İşliyen, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ve davetliler katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törende hayırsever vatandaş Nurettin Yalçınkaya, davetlilere açılışa katıldıkları için teşekkür etti.
Başlatılan proje kapsamında Kur’an kurslarını tamamladıklarını dile getiren İl Müftüsü Burhan İşliyen; “Erzincan’ın maddi gelişimi ile manevi imarını yapabilmek için bu konuda yerine düşeni yerine getirmek maksadıyla 3 yıl önce “Her Mahalleye Bir Kur’an Kursu” projemizi başlattık. Bu Kur’an Kursumuzun temelini 2011 yılının Eylül ayının 21 inde atmıştık. Bir yıl sürmeden bitirildi ve hizmete açıldı. Şehrin doğusunda Akyazı beldemizde bir Kız Kur’an Kursu yapıyoruz. Onu da seneye bitirip açmayı hedefliyoruz. Şehrin batısında da bir Erkek Kur’an Kursu yapılıyor. Bu senede orası tamamlanarak hizmete açılacak. Kur’an Kurslarımızda okuyan öğrencilerimizin sadece Kur’an eğitimini değil, daha sonra üniversiteye gitmelerini temin etmek gayretiyle çaba gösteriyoruz. Hafızlığını ikmal eden çocuklarımızı bir müddet hayata hazırlamak okullarını bitirmelerini temin etmek ve üniversiteye gitmelerini sağlamak amacıyla misafir ediyoruz. Bütün bu çalışmalarımızda hiç yorulmadık. Hayırsever vatandaşlarımız hep yanımızda oldu” dedi.
Belediye Başkanı Yüksel Çakır; “Hayırlı bir işin açılışında bir aradayız. Sebep olanları sebep olmakla birlikte burada yapılacak olan işlere ev sahipliği yapacak olan bu yapıyı Erzincan’ a kazandıran Nurettin beye teşekkür ediyorum. Bazı ameller vardır ki bunun manevi olarak getirisinin ardı arkası kesilmez. Müftülüğümüzün ortaya koyduğu hedef çok önemli. Bu hedef doğrultusunda emin adımlarla ilerliyoruz. Her mahallede fen bilimlerinin yanında din bilimlerini de burada yaşayan evlatlarımızın, mahalle sakinlerinin hizmetine sunarak onlarla buluşturmak bu hedefe doğru emin adımlarla ilerliyoruz” dedi.
Daha sonra kürsüye gelen Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş; “Kur’an-ı Kerim rahmet kaynağıdır. Kur’an-ı Kerim dinimiz İslamın birinci kaynağı, bizim için bir kılavuz, bize yol gösteren ve yolumuzu aydınlatan bir kaynaktır. Kur’an-ı Kerim’i öğrenmek, öğretmek ve buna vesile olmak en iyilere nasip olan bir şeydir. Kur’an-ı Kerim’e hizmet etmek en iyi insanlara nasip oluyor” diye konuştu
Son olarak kürsüye gelen Erzincan Valisi Selman Yenigün; “Hayır yapmak yapılan hizmetlerin en iyisi, en mükemmeli. Bütün bu hayırlar insanın mutluluğu, refahı, zenginliği ve onun her şart ve her konumda daha iyiye gidebilmesi içindir. Bütün bunların içerisinde maddi anlamda maddi dünyayı zenginleştiren hizmetlerimiz birde asıl hiç unutmamamız gereken mana dünyamızın zenginleştirilmesidir. Fizik bir gün gidecek ama ruh daima kalacaktır. Ruhu zenginleştirmeye yönelik hizmetlerinde ne kadar önemli bir şey olduğunu hepimiz her zaman görüyoruz” diye sözlerine son verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Erzincan Valisi Selman Yenigün, tarafından hayırsever vatandaş Nurettin Yalçınkaya’ya plaket takdim edildi ve hizmete giren Şekerci İsmail Yalçınkaya Kız Kur’an Kursu gezildi.