Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında Erzincan’a gelen İş-Kur gezici otobüsü vatandaşlardan oldukça ilgi görüyor.

Doğu Karadeniz ve İç Anadolu bölgelerinde 21 ili ziyaret edecek olan İş-Kur otobüsü, iş ve meslek danışmanları ile İş-Kur’un hizmetlerini tanıtmak amacıyla vatandaşları bilgilendiriyor. Avrupa Birliği -Türkiye ortak finansmanı ile yürütülen 'Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu' kapsamındaki İş-Kur otobüsü Erzincan’da 2 gün kalarak kurumun hizmetleri tanıtılıp anlatılacak.

Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Jale Lola Anagnan,  “Konumuz çok önemli bir konu, umuyoruz ki bu tanıtım kampanyası ile bu çalışmalarla istihdama bir nebze de olsa katkımız olur. Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu projesi kapsamında 21 ili geziyoruz. Toplam 36 ay sürecek olan projemizin 15. ilindeyiz. Gezdiğimiz illerde toplum bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Amacımız İş-Kur Müdürlüklerine destek olmak amaçlı bir proje. Gittiğimiz her ilde ortalama 2 bin kişi ile görüşüyoruz ve günde 150-200 kişi aralığında kayıt yapıyoruz” dedi.
 “İŞKUR Kampanya Otobüsü” ve İŞKUR tanıtım görevlileri, Erzincan il merkezinde iki gün süre ile kişilerle yüz yüze görüşmeler yapmak suretiyle tanıtım yapacaklardır. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde, Kurslar, Mesleki Eğitim Hizmetleri, Girişimcilik Programları, İşbaşı Eğitim Programları, Toplum Yararına Çalışma Programları, İş ve Meslek Danışmanlığı Hizmetleri, İşsizlik Sigortası, Kısa Çalışma Ödeneği gibi çeşitli hizmetleri tanıtacaklardır. Ayrıca İş-Kur hizmetlerinden faydalanmak isteyen kişilere de merkezlerde park edecek olan otobüste İş-Kur görevlileri tarafından on-line kayıt hizmeti sunulacağı belirtildi