Türkiye’nin birçok gezilecek yerlerinden sadece bir tanesi Kayseri. Ticari İtibarı ve Leziz mutfağı ile daha çok adını duyurmuş olsa da altında binlerce yıl öncesine dayanan bir tarih yatmaktadır. Selçuklular için en önemli kentlerden birisi olmuştur. Peki bir Kayseri turuna hazır mısınız?

Ali Dağı Yer Altı Şehri

Ali Dağı Sarnıçlı Yeraltı şehri yaklaşık 300 metre uzunluğundadır. Yeni keşfedilmiş ve henüz tamamı ziyarete açılmamış yerlerden birisi. Hıristiyanlığın yasaklandığı dönemlerde Hıristiyanlar’ın yaşamak için dağı kazarak inşa ettiği şehir. Bazı koridorları oldukça dar olmasına rağmen içerisinde bulunan hava kanalları sayesinde rahat nefes alınabilmektedir. İçerisine girildiğinde hava akımından oluşan serinliği rahatlıkla hissedebilirsiniz.

Erciyes Dağı

Erciyes, 3.916 metreye ulaşan zirvesi ile İç Anadolu'nun en yüksek dağıdır. Torosların kuzeydoğu uzantısı olan Aladağlar'ın en yüksek noktası olduğu kabul edilmektedir. Kayseri’de gezilecek yerler listemizde bulunan ve Kayseri’nin sembolü haline gelen Erciyes, artık kayak turizmi ile de ön plana çıkmış durumda. Kış aylarında bir Kayseri ziyaretiniz olacaksa günübirlik bile gidip gelmeniz mümkün.

Gevher Nesibe Şifahanesi (Tıp Müzesi)

Tıp medresesi ve şifahane olarak yaptırılmış olan, çifte medrese olarak bilinen, Türkler tarafından inşa edilen on birinci büyük hastanedir. Günümüzde Kayseri tıp tarihi müzesi olarak kullanılmakta olan şifahane, Anadolu’nun beşinci büyük hastanesi olarak bilinmektedir. Çifte Medrese adıyla tanınan binanın biri sağlık, öbürü eğitim kurumudur. Gerek şifahane gerekse medrese bir açık avlu etrafında tertiplenen dört eyvanlı şemaya uygun olarak inşa edilmiştir.

Hunat Hatun Külliyesi

Alaeddin Keykubat’ın hanımı Hunat Hatun tarafından yaptırılan külliye, Kesme taştan inşa edilmiş, cami, medrese, hamam ve türbe bölümlerinden oluşur. Hunat Hatun Külliyesi, üstü açık kare planlı bir avlunun etrafında sıralanmış talebe odaları ve doğuda ana eyvandan oluşur. Şehrin tam merkezinde bulunan medresenin içi bugün hediyelik eşyalar satılan çarşı olarak kullanılmaktadır.

Sahabiye Medresesi

Selçuklu mimari eserleri arasında en iyi korunabilmiş olanlardan birisi. Kervansaray görünümünde olan Sahabiye Medresesi, dışarıya taşan taçkapısı ile göz kamaştırır. Taç kapısının dışarıya ve avluya bakan her iki cephesindeki taş süslemeleri ile Anadolu'daki Selçuklu taş işçiliğinin en önemli örneklerinden biri olarak kabul edilir. Günümüzde ise kitapçıların yer aldığı oldukça hareketli ticari alanlardan birisi.

Güpgüpoğlu Konağı

Güpgüpoğlu Konağı da Kayseri’de gezilecek yerler listemizde. Kayseri İli, Melikgazi İlçesi, Cumhuriyet Mahallesi, Tennuri Caddesi üzerinde bulunmaktadır. 1417-1419 tarihleri arasında yapılmıştır. Haremlik ve selamlık olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.Etnografya Müzesi olarak hizmet vermeye ve misafirlerini ağırlamaya başlamıştır. Müzede Selçuklulardan kalma eserleri görme şansınız vardır.

Kapuzbaşı Şelalesi

Kapuzbaşı şelaleleri 500 m2’lik bir alan içerisinde 7 adet şelaleden ibaret doğa çatlağından, kayalar arasından fışkıran, 30-76 m. yüksekliklerden çok büyük su debisi ile dökülen, ayrıca yaz ve kış aylarında devamlı surette akan kaynak şelaleleridir. Dünya’nın en yüksek 2. şelalesi olma özelliğini taşıması ile yerli turist kadar yabancı turistin de ilgisini çeken şelale, kendisini ilk defa görenlere ilginç bir heyecan verir. Doğada biraz vakit geçirip huzur bulmak istiyorsanız rotanızı bu tarafa çevirip şelaleyi de görme şansını bulabilirsiniz.

Türkiye’nin daha başka görülecek gezilecek birçok yeri olduğunu hatırlatır, Uçak biletini henüz almadıysanız planınızı yapmaya başlayıp Ucakbileti.com üzerinden Türkiye’nin daha başka güzelliklerini keşfetmeye başlayabilir, THY, Atlasjet, Anadolujet, BoraJet, Pegasus gibi farklı havayolu firmalarının uçak bileti alternatiflerini karşılaştırabilirsiniz.