Kendisine ait bir mimarlık bürosu Bulunan Sinan Şengül, Selimiye camisi gibi dünya üzerinde bir çok esere imza atmış Sinaneddin Yusuf ile bir çok noktada benzerlik taşıdığını, Mimar Sinan olmanın kendisini zaman zaman yorduğunu söyledi. 
Mimarlık mesleğinin ekol isimlerinden birisi olan Mimar Sinan(Sinaneddin Yusuf) ismine, Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık bölümüne gittikten sonra çokça karşılaşmaya başladığını belirten Sinan Şengül, Mimarlık Fakültesini bitirdikten sonra isminin Mimar sinan olarak kaldığını belirtti.
Doğduğu ve yaşadığı memlekette, Erzincan'da bir mimarlık bürosu açmak istediği dönemlerde büronun tabelasına yazdıracağı ismi bile seçerken kendi isminden değil de Sinaneddin Yusuf'u kastederek (Mimar Sinan)'ın ismini koyduğunu belirten Şengül, lakap benzerliği sebebiyle bir çok alanda komik olaylarla karşılaştığını belirtti.
Yeni tanıştığı insanlar ile yapılan ilk sohbetin konusunun her zaman Mimar Sinanla alakalı olduğunu belirten Şengül, kendisini Sinan Şengül olarak değil, Mimar Sinan olarak tanındığını kaydetti. İnsanların kendi telefon numarasını Mimar Sinan olarak kaydettiğine dikkat çeken Şengül, bir arkadaşının çalışanına ''Mimar Sinan geldi. Beni arasın'' şeklinde not bırakmak istediğinde, karşısındakinin önce gülümseyerek kendisine baktığını, sonradan benim ciddi olduğumu fark edince ismini Mimar Sinan olarak not aldığını belirtti.
Her gittiği yerde ''Mimar Sinan olmak kolay değil. Çalışıyor musun üstadına yetişmek için ?'' sorularına maruz kaldığını belirten Şengül, Mimar Sinan'a atıfta bulunarak ''Onun gibi olmak hiç te kolay değil. Gerçek anlamda mimar olmuş, günümüzün mimarlarının bile çözemediği bir çok inşaatı tamamlamış olan bir insana benzemek isterim. Onun gibi tüm dünyanın tanıdığı bir mimar olmak isterim. Ancak onun gibi olmak hiç te kolay değil. Mimar Sinan olmanın hakkını vermeye çalışıyorum. Elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum. Bir Selimiye'nin mimarı olmak, günümüzün en ünlü mimarlarının bile halen esrarını çözemediği bir proje yapmak, gerçek anlamda bir Mimar Sinan olmak, benim için çok iddialı konuşmanın ötesine geçmez.'' dedi.