Kaya, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında "Emekli olmaya hak kazanan sigortalılarımız ve hak sahipleri, emekli olmak amacıyla Kurumumuza müracaatta bulunmaktadırlar. Sigortalılarımızın ve hak sahiplerinin Müdürlüğümüze yapmış oldukları müracaattan sonra aylıklarının bağlanması için yazışmalar ve diğer işlemler en kısa zamanda yapılmaktadır. 
Müracaatta bulunduğu ay içinde aylık bağlanan sigortalı, takip eden ayda ilk aylığını alabilmekte, müracaat edilen ay içinde aylığı bağlanmamışsa, takip eden ayda aylık alması mümkün olmamaktadır.Bu nedenle aylık bağlama sürelerinin kısaltılması, diğer bir ifade ile kişiye başvurduğu ayda maaş bağlanması sigortalılar için hayati bir önem taşımaktadır.
Aylık bağlama sürelerinin kısaltılmasına sigortalının da katkıda bulunması gerekmektedir. Bu katkı, emekli olmasına 6 ay gibi kısa bir süre kalan sigortalıların, en son çalışmasının geçtiği ildeki Kurumumuz İl Müdürlüğüne hizmet birleştirme dilekçesi vermesiyle mümkün olmaktadır. Verilen bu dilekçe doğrultusunda Kurumumuz İl Müdürlüklerince, sigortalının farklı illerde, farklı statüde geçen hizmetlerini, hizmetlerin geçtiği illerden istemekte, bir anlamda hizmetleri toplayarak emeklilik için ön hazırlık çalışması yapmaktadır. Özellikle, geçmişte farlı statülerde (SSK, Emekli Sandığı ve Bağ-Kur'a tabi) çalışması olan, hizmet borçlanmasını başka bir Kurumumuz İl Müdürlüğü'ne ya da Merkez Müdürlüğüne yapan sigortalıların kısa sürede aylık bağlanması adına hizmet birleştirme dilekçesini emeklilik müracaatı öncesinde vermesinin büyük önemi vardır.             Kurumumuza emekli müracaatı öncesi verilen hizmet birleştirme dilekçesi doğrultusunda yapılan yazışmalarla hizmetler toplanmaktadır. Bu nedenle emeklilik tarihinden en az 6 ay önce tüm sigortalılarımızın Kurumumuz İl Müdürlüklerine hizmet birleştirme dilekçesi vermesi aylıklarının daha kısa sürede bağlanması bakımından çok önemlidir" dedi.