Türkiye Grameen Mikrofinans Programı (TGMP) Samsun Şubesi'nde Şube Müdürü olarak görev yapan İbrahim Gürler, 6 ilden sorumlu TGMP Erzincan Bölge ve İç Denetim Müdürlüğü görevine atandı.

Türkiye’de 10 yıldır uygulanan mikrokredi projesi kapsamında oluşan 13 bölge müdürlüğünden biri, Türkiye Grameen Mikrofinans Programı İcra Kurulu tarafından alınan karar doğrultusunda Erzincan’da açılacak. TGMP Erzincan Mikrofinans Bölge ve İç Denetim Müdürlüğü adı altında kurulan bölge müdürlüğü'ne, Samsun Şube Müdürü İbrahim Gürler atandı. 

Mikrokredi Erzincan Bölge Müdürü İbrahim Gürler, atama ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Ülke genelinde Valilikler, Belediyeler, STK ve Özel Bağışçılar ile yapılan protokol çerçevesinde, TİSVA tarafından yürütülen mikrokredi projesi, dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyette bulunmasına imkan sağlayan, teminat ve kefalet istemeden 5 bayanın bir araya gelerek oluşturdukları gruplara verilen, küçük bir sermayeyle iş kurması esasına dayanıyor. Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) Başkanı ve 22.dönem Milletvekili Prof. Dr. Aziz Akgül'ün kendi cebinden sağladığı ilk sermayenin kullanılmasıyla, 18 Temmuz 2003'te 6 kişiye 500'er lira verilmesiyle başlayan mikrokredi programı, şu anda 63 ilde, 94 şubede uygulandığını ve hızla büyüdü.” dedi. 

İbrahim Gürler, mikrokredi projesi kapsamında bulunan 13 bölge müdürlüğünden birinin Erzincan’da açıldığını ve bölgenin Erzincan ile birlikte Erzurum, Ağrı, Bingöl, Bitlis ve Muş illerinde bulunan mikrokredi şubelerinden sorumlu olacağını söyledi. 

TGMP Erzincan Mikrofinans Bölge ve İç Denetim Müdürü İbrahim Gürler, 22 Şubat 2013 Cuma günü yeni görev yerinde başlayacak.