Erzincan’da Tekvando antrenörlüğü yapan Çetin Gökdemir okulların yarı yıl tatilinde bulunduğu günlerde öğrencilerin bu günleri spor yaparak değerlendirmesini istedi.

 

 

Tekvando antrenörü Çetin Gökdemir ile karate antrenörü Cihan Karasu okulların tatile girdiği bu günlerde öğrencilerin iyi değerlendirerek derslerinin yanı sıra spor yapmayı da ihmal etmemelerini istediler.

Öncelikli olarak derslerinin yanı sıra rahatlamaları için spor yapmaları gerektiğinin altını çizen uzmanlar “Okullar tatil olduğunda ise Stres yorgunluğunu üzerlerinden atmak yapamadıkları spor dallarında spor yaparak beyin yorgunluklarını üzerlerinden atmaları için her öğrencinin her insanın mutlaka spor yapmaları gerekiyor” dediler.

Tekvando Ayak, El, Ahlak savunma Sporu anlamına geldiğini ifade eden Antrenör Çetin Gökdemir “ Sporcu vücut sağlığı için spor yaparken Kültürel olarak ta eğitim almakta. Bu Spor dalları kavga dövüş anlamında değiller. İyi ahlaklı sporcu Tekvando Karate çok iyi bilse bile böyle durumlarda ancak kendilerini korumaya çalışırlar. Böylece sporda Ahlak kültürü ön plana çıkar. Okulların tatile girdiği bu günlerde tüm öğrencileri spor yapmaya davet ediyorum” dedi.

Cihan Karasu ise ; “Herkesin spor yaparak vücut ve beyin sağlıklarına kavuşacaklardır. Modern spor aletleri ile dolu olan spor salonlarımızda spor yanında, spor yaparak kilo düşürme çalışmaları da uygulamaktayız. Tatile giren öğrenciler soğuk havalardan dolayı dışarıda dolaşamayacakları gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durmaları için spora yönlendirilmesi gerekmekte” diye konuştu.