Geçenlerde bir gazetede okudum,İsrail otuzbin dönüm bir arazi çölden yapma bir alanda ihtiyacının yüzde altmış altısını karşılayacak ileri kalite tarım ürünleri üretebiliyor çoğuda dışarı Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor..

Teknolojik sistemlerle çöl yapısının yalnızca otuz samtimetre lik kısmında yapılan üretimin maliyet kısmını tartışmaya gerek yok sanırım..

Bizde Fasulyeyi,Sarımsağı, dışarıdan ithal edelim,Çin ve Hindistan zenginleşsin.

Çayırlı ,Mercan düzlüklerine ekim desteği adı altında komedi uygulamalarla toprağı hatalı kullandıralım,İspirin fasulyesini methedip destekten uzak tutalım,buğdayı Rusya'dan alalım,kendi tarlalarımız maliyet ederinin yüksekliğinden dolayı boş yatsın üreten değil tüketen bir toplum olma yolunda hızlı adımlar atalım,Hayvan azlığına rağmen saman ithal eden ülke olalım.

Peki nasıl olacak tarım yerde,hayvancılık yerde, sunni gündemlerle insanımız meşgul edilsin nereye kadar?

Arkadaşlar artık tüketen değil bilinçli üreten toplum olmak zorundayız,bunun adı eskiden yerli malı haftaları vardı üzüm,süt,fındık dağıtırlardı okullarda, bunun gibi yerli ürün atağı başlatarak mı olur? başka şekilde mi olur bilmem, ama bir şekilde olmak zorunda..

Köylümüzün ,Çiftçimizin ,İmalatçımızın ,esnafımızın, çalışanımızın gündeminden artık siyaset çıkmalı, onu bilen yapmalı yani kısacası gardaşım herkes işini yapmalı, yoksa felaket bizi çok kısa mesafede bekliyor.

Amerikayı keşfetmeye gerek yok adamlar bulmuş, dünya ülkeleri bu işin çözümünü bu şekilde bulmuş bize düşen denenmişi denemeden uygulamak.

Bu kadar olsa iyi ya hayvancılık..

O alanda ise dağlarımızı yılan bastı koyun kıtlığından evlere kadar iner oldu yılanlar , büyüklerimizden dinlerdik koyun yılanı tırnağı ile gebertirmiş de tabiat dengesine katkısı olurmuş.

Aklım kesiyordu babamların Antep ten Kuweyte hayvan ihracatlarını,bizim köyde sadece bizden binden fazla her sene koyun högeç çıkardı, artık kalmadı.

Domuz arttı kurt azaldı ondaki dengede kurt domuz yavrularını yer mevcudiyet dengesi sağlanırmış,tarla bostan domuz doldu zararı malum.

Büyükbaşta ki hikaye daha bir komedi,devlet destek verir kredi faizsiz sözde , hayvan fiyatı tavan yapar kredi ödeme günü yaklaşınca alıcı çaresiz malına yeter gücü işte orada da fiyat taban yapar, işi olmayanların işe girmesi ve oluşturdukları anormal pazar oda ayrı bir dert extra iş adı altında girer asıl işi olanların pazarına darbe vurur olmadığı zaman asli işlerine dönerler, olan garibana olur.

Hülasa gardaşım herkes işini yapmalı siyaseti siyasetçiler yapmalı biz vatana katma değerimiz nerede ise orada yer almalı işimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız.

Yoksa hızla ilerleyen dünya azarında yerimizi alamaz, ve eski geri kalmış günlerimize dönerek düşmana bayram bize hüsran günleri başlar..

Arkadaşlar benim işim inşaat ama yaşadığı dünyadan kaygılı bir gardaşınız olarak, yaşadığı ülkeyi yarınlarına bırakırken aldığından daha iyi bir ülke devri derdinde olan bir gardaşınız olarak, bende katkı sunmak istedim hepsi bu...

Sevgi saygı hürmet ile...