Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti (HGC), ikinci olağan genel kurulunu tamamladı. 1 Mart 2021 tarihinde kurulan HGC'nin kongresi, cemiyet ofisinde gerçekleştirildi. Kongreye HGC Kurucu Başkanı Hakan Taş, mevcut Başkan Mehmet Özkan, cemiyet yönetimi ve üyeleri katıldı. Divan oluşumunun ardından kongre başladı ve önceki dönemin faaliyet ve mali raporları okunarak ibra edildi.

Dilek ve temennilerin dile getirilmesinin ardından tek liste ile girilen seçimlerde, HGC Yönetim Kurulu Başkanlığına Ali Yiğit, Başkan Yardımcılığına Mehmet Özkan, Genel Sekreterliğe Zeki Dara, Saymanlığa Serkan Besi ve yönetim kurulu üyeliğine ise Hamza Gündüz seçildi.

Görevi devreden Mehmet Özkan, yeni Başkan Ali Yiğit’e görevinde başarılar dileyerek, "Ali Yiğit’in cemiyetimize yeni bir soluk getireceğine inanıyorum" dedi.

Yeni Başkan Ali Yiğit, kongre sonrası yaptığı konuşmada, "2024 yılında merkez ve ilçelerdeki gazeteci arkadaşlarımızın tek çatı altında topladığımız cemiyetimizin başkanı olarak seçilmiş bulunmaktayım. Hiçbir şartta eğilmedik, bükülmedik. Kısaca bana bu yetkiyi veren kurullardaki tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç biliyorum. Önceki Başkan Mehmet Özkan’a da yeni görevinde başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Kurucu Başkan Hakan Taş ise yeni yönetime başarılar dileyerek, "Yeni dönemde Hakkâri Gazeteciler Cemiyeti’nin daha da güçleneceğine inanıyorum" dedi.