Evcil hayvan besleyebilmek yaşamlarını sağlıklı bir şekilde sürdürmelerini sağlayabilmek için beslenen hayvanın yaşamsal özelliklerini göz önünde bulundurarak uygun koşulları oluşturmak gerekir. Evlerde beslenen hayvanlar için ilk yapılması gereken kendilerini güvende hissedebilecekleri bir yuva edinmektir. Hamster gerek boyutları gerekse cana yakın ve sevimli hallerinden dolayı evde beslenmesi en çok tercih edilen canlılar arasında yer alır. Hamster yuvası genel olarak kafes şeklinde olup içinde bulunan hayvan sayısı ve fiziksel özellikleri dikkate alınarak hazırlanmalıdır.

Hamsterler kemirgen canlılar olduğu için kafesleri kemirerek zarar veremeyecekleri malzemeden olmalıdır. Alt kısmı dayanıklı plastik malzemeden üretilen tel parmaklıklı kafesler hamsterler için uygun olarak tasarlanmıştır. Juen Pet Market’te Hamster Yuvası çeşitleri farklı renk ve modellerde her ihtiyaca uygun olarak sizlere sunulur. Kafes çeşitleri iki katlı ya da tek katlı olarak tercih edilebilir. Taban kısmına hamster talaşı serilerek onlara yumuşak bir ortam oluşturulabilir.

tanitim-yazisi-1

Hamster Oyuncakları Nelerdir?

Hamsterlar oldukça hareketli ve enerjik canlılardır. Gün içerisinde enerjilerini atmak, güzel vakit geçirebilmek için kafes içerisinde uygun ortam oluşturulmalı ve oynayabilecekleri oyuncak çeşitleri konmalıdır. Doğal yapıları gereği kazmayı, tırmanmayı ve kemirmeyi çok seven canlılar için özel olarak tasarlanmış oyuncaklar kolaylıkla kırılmayan ve zarar vermeyen malzemelerden üretilir. Juen Pet Market’te kolayca bularak hemen satın alabileceğiniz hamster oyuncakları tercihinize bağlı olarak farklı renk ve modellerde tasarlanmış olup sağlığa zararlı maddeler içermez.

Hamsterların hem eğlenceli vakit geçirebilecekleri hem de ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri birçok çeşit oyuncak bulunur. Mesela hamster topları sayesinde hamsterın evde kaybolma endişesi yaşamadan dolaşmasını ve eğlenmesini sağlamak mümkündür. Eğer kafesin içinde koşturmak istiyorsa yine hamster koşu küresi oyuncağını tercih edebilirsiniz.

tanitim-yazisi2

Hamster kafesleri için farklı çeşitlerde oyuncak bulunur. Bunlardan bir tanesi de hamster çarklarıdır. Özellikle kemirgen canlılar için ahşaptan üretilen hamster çarkı enerji harcama ihtiyacı için bire birdir. Farklı boyutlarda bulunan hamster çarkları modellerinin yanı sıra bir de hamster koşu diskleri bulunur. Bu tarz oyuncaklar hamsterin enerji harcama ihtiyaçlarını karşılamak için üretilmiştir. Bİrçok özelliği ve çeşidi olan hamster çarkı çeşitleri şu şekildedir;

·         Metal Hamster Çarkı: Plastikten üretilen çarklara göre daha uzun ömürlü ve daha dayanıklı olan metal hamster parkı sayesinde hamsterların oyuncağa zarar verme olasılıkları da çok düşüktür.

·         Hamster Koşu Çarkı: Tek parça olarak üretilen hamster koşu çarkı hamsterların koşu sırasında ayaklarının girip takılacağı bir boşluk olmadığı için metal çarklara göre biraz daha güvenlidir. Fakat plastikten üretildiği için hamsterlar zamanla zarar verebilirler.

·         Hamster Topları: Genel olarak şeffaf plastik malzemeden üretilen hamster toplarının sabitlenebilen ayaklı modelleri ve yerde yuvarlanabilen ve hamsterların gezebilmesini sağlayan modelleri vardır. Bu tür hamster topları egzersiz ihtiyacını karşılamasının yanı sıra evde güvenle gezmesini de sağlar.

Hamster çarkı seçimi yapılırken hamsterın boyutları mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Ayrıca bazı hamster çarkları oyun esnasında çok fazla ses çıkarabilirler ve sizi rahatsız edebilirler. Bu yüzden seçim yaparken daha sessiz modeller tercih edilebilir. Birçok marka ve çeşit hamster oyuncak ve çarklarını Juen Pet Market’te inceleyebilir, güvenle satın alabilirsiniz.