Otlar biçilir tapılır yapılırdı, o zaman önceden kındıradan yapılmış kemler suya konur yumuşatılırdı, bağlarken kırılmasın tapıl bükülüp de birde aynı boyda ve simetri olunca kuyumcu dükkanının ziyneti gibi süslerdi çayırları, kem vurulan bağlar yığına vurulur kış için baca yolculuğunu beklerdi.

Yaş yığılmaması lazımdı zira bacaya fazladan yük olur ot da küflenirdi, geçer zaman sararır başaklar gelir harman ayı başlar hoş bir telaş..

Traktörden sıra almak torpilleydi traktörcü aranılan adamdı, sıra alınır patos kurulurdu ne hikmetse son bahara doğru harman zamanı patosun başında yatmak hep hoş olmuştur. Tozla gelen samanın kokusu muydu bağlayan bilmem ama hoştu..

Buğdayın altından çıkan biraz daha karışık ve az kaliteli olan mahsül bizimdi onu çuvallar bakkala verir istediğimiz ne ise alırdık onunla, o yüzden o bizim için özel bir anlama haizdi..

Şimdi çıt çıksa uyanası uyku halimiz o zaman patos sesi bağırtı çağırtılar içinde ne sarardı,birde gecenin soğuk saati geldiğinde kafanı örtüye gömüp de temiz havayı soluyarak yattık mı oooh değme keyfime saat ilerler patos biter buğday torbalanır saman yığılır ve bekler çeperli arabayı..
Saman merege buğdayın bir kısmı değirmene diğer bir kısmı ile hala tadı damağımdadır, hedik yapılırdı..

Hedik buğdayın kaynatılarak pişirilmesidir, kışlık bulgur ve den ihtiyacımız içindi, koca koca kazanlar dizilir ateşler yakılır önce sular sonra buğday konurdu, kaynamaya başladıkça su kaynar hedik şişerdi şiştikçe de bem beyaz hafif hafif köpürürdü,o kazandan hediği kepçe ile alıp elini yaka yaka ağzına atmak bam başka lezzetti, bu işlem bitince sergiler serilir hedik kurutma işlemi başlardı..

Akşam olunca hediğin üstü kapanır sabah açılırdı, oda kuşların bayramı idi onlarda gördükleri hedikle karın doyurma telaşına düşerler, tabii çocukları ne kadar atlatabilirlerse, her anı başka heyecandı o günlerin..

Yahu yazdıkça yaşadım, yaşadıkça yaşlandım, bazen aklıma vurur hedik ama nerde Ağamçağım ı bulacam harmanlara çıkacam kazanı kaynatacam da hediği bulacam vay gülüm vay..

Her şey yerinde ve zamanında güzel nimet elde iken kıymetini bilelim, zaman geçince benim gibi olursunuz..

Sevgi saygı muhabbet ile..