Erzincan Başpınar Mahallesi Muhtarı İbrahim Eren mahallenin içme sularının eski, paslanmış, plastik bantlar ve kelepçelerle kapatılarak tamir edilmeye çalışılmış halini göstererek yetkilere çağrıda bulundu.

Önemli olanın vatandaşların sağlığıdır, diyen Erzincan Başpınar Mahallesi Muhtarı İbrahim Eren konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Daha önce Başpınar mahallesinde muhtar vekilliği yaptığım zaman birçok kez belediye binasına gittim. Muhtarlık toplantılarına katıldım. İçme suyu şebekemizin 1960’lara ait olduğunu oradaki köyün yaşlılarından danışarak bu bilgiyi aldım. Bu şebekenin değişmesini, sağlıklı olmadığını birçok kez belediyeye dile getirdim. Belediye bunun için birçok kez söz verdi. ‘Değiştireceğiz, yapacağız.’ Dediler. Herhangi bir değişiklik yapmadan belirli bir zaman sonra sularımıza sayaç taktılar.

Bu boru demir bir boru, Plastik bantlar ve kelepçelerle tamiri yapılmış, bu üç gün öncesine ait bir boru. Bunun için nasıl bir çalışma yapılacak ? Yetkililerden talebimiz; derhal sıfır sayaçlar taktığınız gibi yerleşke içerisindeki içme suları hatlarının değişmesini istiyoruz. Çünkü bu boru sağlıklı değildir. Yetkililerimizden derhal bu olaya el atmalarını istiyoruz.”
Mahallenin ciddi bir içme suyu sorunu olduğunu dile getiren Eren ayrıca mahallenin bazı hanelerinde su bulunmadığını belirterek, bu hanelere su bağlanması için çalışma başlatılmasını dile getirdi.

Eren konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Bu yaşanan içme suyu hattı problemiyle birlikte başka bir sorunumuz daha var. Birkaç evimizin suları gelmemektedir. Vatandaşlar kışları dere yatağında, kovalarla su taşıyarak kendi hayvanlarına su götürüyorlar. Yine köy halkından Kibar Teyzemiz var. Suyu olmadığı için elbiselerini sürekli farklı evlere gönderip çamaşır makinesinde yıkatıyor. Biz bu evin problemini çoğu kez dile getirdik. Gerekli yerleri aradık, söyledik. ‘Çözeceğiz, yapacağız’ diyorlar ama ne yazık ki hiçbir şey yok. O evlerimizde hala aynı şekilde su sıkıntıları devam ediyor.”