İmplant; eksik dişlerin yerine konması amacı ile, çene içerisine yerleştirilen, çoğunlukla vida şeklindeki yapay diş köküne denir. İmplantın diş  hekimliği alanına dahil olmasının nedeni; tek diş eksikliklerinden, hiç dişi olmayan hastalara kadar, çok geniş bir yelpazede uygulanabiliyor olmasıdır. Ayrıca bu uygulama, komşu dişlere hiç müdahale edilmeden gerçekleştirilebilmektedir.

Diş eksikliği olan bireyler fonksiyonel ve estetik olmak üzere birçok sorun yaşamaktadırlar. Diş eksikliğinde etkin bir çiğneme yapılamamaktadır. Diş kaybı, kapanışın da değişmesine neden olduğu için çene ekleminde sorunlara neden olur. Ayrıca oluşabilen estetik problemler ve konuşma bozuklukları nedeni ile de kişilerin kendilerine güvenleri olumsuz yönde etkilenebilmektedir. Bundan dolayı implantlar, dişlerini periodontal hastalık, çürük, travma ya da başka sebepler ile kaybetmiş kişilerde iyi bir ağız sağlığı için ideal bir tedavi seçeneğidir.

Dişlerin eksik olduğu bölgelerde zamanla çene kemiğinde erimeler meydana gelir. Diş çekimini takiben implant tedavisinin uygulanması, bu erime miktarını büyük ölçüde azaltmayı sağlar. 

İmplant tedavisinin uygulanabileceği hastalar aşağıdaki gibidir;

●     Tek diş eksikliği bulunan,

●     Tam ya da kısmi dişsiz olanlar

●     Çeşitli nedenlere ya da travmaya bağlı diş kayıplarında,

●     Çene ve yüz kusuru bulunan bireylere

●     Erimiş çene kemiği problemi olanlara

●     Hareketli protez kullanmayı istemeyenler.

Genel sağlık durumu iyi olan, sağlıklı diş etlerine sahip ve çene kemiğinde implantları destekleyebilecek oranda kemik bulunan, iyi ağız bakımı yapan bireyler implant tedavisinde yüksek başarı oranına sahiptir.

İmplant tedavileri hakkında detaylı bilgi sahibi olmak için https://denizboybeyi.com/ sitesini ziyaret ediniz.