Öncelikle şunu belirtmeliyim ki amacım bu yazılarımla Erzincan futboluna katkı sağlamaktır. Hiçbir kişi veya kuruma karşı art niyet veya yalakalık gibi bir düşüncem yoktur. Gördüğüm doğru ve yanlışları kendi düşüncelerimle siz değerli futbolseverlere aktarmaya çalışıyorum.

Maça gelince; Erzincan Refahiye spor ilk 5 haftaya nazaran iyi bulduğumu söyleyebilirim.. Üstelik Çine Madran yabana atılacak bir ekipte değildi. Çok golcü bir takım olma özelliği bulunan Aydın temsilcisi, aynı başarıyı takım savunmasında gösteremediğini bu günkü maçta da ortaya koydu. Kalelerine gelen ilk atak da gol yeme hastalıkları, diğer maçlarda olduğu gibi bu maç tada kendisini gösterdi. Ve daha ilk dakikada ev sahibi ekip , rakip takımın yerleşme, eşleşme ve kalecisinin de büyük hatasını köşe vuruşundan yapılan güzel ortada , Rıdvan’ın da şık kafa vuruşuyla skor üstünlüğünü ele geçirdi., Oyuncuların çoşkusu ve kazanma arzuları ilk 25 dakikalık dilimde kendini gösterirken Tahir ‘in ustaca atılan frikik golü ile fark 2 ye çıktı ve maç, ev sahibi takım için daha rahat hale geldi . Rakip Çine Madran takımı 30.dakikaya kadar 1-2 atak dışında neredeyse hiç hücuma çıkmadı..30. dakikada merkezden yapmış oldukları bir organize atakta golü bulan misafir takım 75. Dakikaya kadar cılız sayılabilecek ataklarla gol ararken Refahiye spor kendisini rahatlatan skoru kontratakta sahanın yıldızı Tahir Türker ile buldu. 3-1 Bu dakikadan sonra başarılı bir şekilde skoru koruyan ev sahibi ekip 6. Haftada 3 puanla tanışıp puanını 5 e çıkarmış oldu.
Kollektif futbol anlayışından özellikle ilk 30 dakikalık bölümde güzel örnekler sunan Erzincan Refahiye spor bu özelliğini oyunun bütününe yansıtamadı, Kalesinde ve savunmasında kusursuz görüntü çizen Refahiye spor , orta saha ve forvet arasında koordinasyon eksikliği yasadı.. İlk yarıda sağ ve sol kanattan iyi bindirmeler yapıldı.. Şunu belirtmeden geçemeyeceğim her maçta bu kadar şanslı olmayabilirsiniz gol yollarında daha üretken olmak zorundasınız. Organizasyon sorunu aynen devam ediyor. Ama takımda iyiye doğru giden işaretler de var.. Demek ki oyuncuları her zamanki oynadıkları pozisyonlarda oynatırsan ve doğru kadroyu sahaya sürüp, doğru oyuncu değişiklikleri yaparsan takım maç kazanabiliyormuş. Tahir Türker in ve kaptan Hüseyin Böyük’ ün takıma olan katkıları bu maçta özellikle kendini hissettirdi. Oyuna sonradan giren Barış Şaffak ’in kumaşı gayet iyi. 3. Goldeki yapmış olduğu koşu ve Tahir e alda at dercesine verdiği pas maçın kırılma anıydı. . Barış Şaffak 1-2 hafta sonra banko oynar. Tahir Türker ayaklarına hakim oyun zekası bu ligin üzerinde olan bir oyuncu, bana göre önümüzdeki haftalarda da golleri devam eder. Kaleci Tolga’ya 1 pozisyon dışında pek is düşmedi, Fakat kalede durusu ile güven verdi. Takım, Çine Madran karşısında kötü oynamadı.. Sergilenen mücadele ve kazanma azmi galibiyeti getirdi. Yarın yapılacak kongre öncesi herkese moral oldu... Bu galibiyetten dolayı yönetimi ,teknik heyeti ve özellikle içinde bulunulan zor süreçte onur mücadelesi veren futbolcu kardeşlerimi, kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

Dileğimiz İstikrarın Yakalanması….