İYİ Parti Erzincan Belediye Meclis Üyesi Dağhan Çakmak, İYİ Parti’nin sorumluluklarının farkında olduğunu vurguladı. Sorumlu muhalefet anlayışıyla hareket ettiklerini belirten Çakmak, “memleketimize hizmet etmeye çalışıyoruz, görüşlerimizi çekinmeden söylüyoruz” dedi.


İYİ Partili Çakmak, vatandaşların alım gücü konusunda zor günlerden geçtiğini söyledi. Sefalet ücretlerinin artmasına rağmen vatandaşların yaşam kalitesinde değişim olmadığını belirten Çakmak, şöyle konuştu:

“Vatandaşımız bizden birçok istekte bulunuyor. Vatandaşımızın alım gücü çok düşük. Maaşların artmasına rağmen artan enflasyon nedeniyle vatandaş sıkıntı yaşıyor. Hem yerel  hem de genelde çalıştığımız projeler var. Genel merkezden yetkililer ile  görüştüğümüz zamanlarda dile getirdiğimiz bir çok istek ve talebimiz oluyor. 


Alım gücünün yanında vatandaşın özgür şekilde düşüncelerini söyleyebildiği, hukukun herkese adil bir şekilde  uygulandığı,insanların mutlu ve geleceğe umutla baktığı bir ülke istiyoruz. 


Gençlerle yaptığımız sohbetlerde  lisede okuyan öğrencilerimizin bile yurtdışına gitmek istediğini görüyoruz ve bu durum gerçekten canımızı acıtıyor.
Bu durumun en önemli sebeplerinden biri iktidar partisinin u

ygulamış olduğu yanlış politikalar sebebiyle ekonomik sıkıntılarımızın korkunç bir derecede artması , paramızın inanılmaz bir derecede değer kaybetmesi dolayısıyla alım gücümüzün düşmesi.Dolayısıyla bu durumdan şikayetçi olan tüm halkımızın da yaklaşan seçimlerle ilgili beklentisi büyüyor.


Yükselen enflasyon, artan hayat pahalılığı ve geçim sıkıntılarına dikkat çeken Çakmak;Ekonomik sıkıntılara son verecek ve enflasyonu durduracak gücün İYİ Parti’de ve millet ittifakında olduğunu söyleyerek, “Ortaya proje koyabilecek yegane parti İYİ Parti’dir. İYİ Parti’nin liyakatlı kadroları , inşallah bu hayat pahalılığına dur diyecektir , yürekten inanıyorum ki İYİ Parti iktidarında rahat nefes alacağız” dedi.

İyi parti Trabzon milletvekili  Hüseyin Örs’ün mecliste uğradığı saldırıyı da değerlendiren Dağhan Çakmak ; 

“Kıymetli vekilimiz ve hocamız Hüseyin Örs’e karşı gazi mecliste vicdanı ve ahlaki değerleri olan hiçkimsenin tasvip etmeyeceği   üzücü bir olay yaşandı. Hem partimize,hem milletimize,hem de yüce meclisimize dolayısıyla  milletin iradesine saygısızlık yapıldı.İktidar Partisi vekili tarafından yapılan bu alçakca saldırı elbette iktidarı kaybetme korkularının bir neticesidir
lakin korkunun ecele faydası yoktur ve önümüzde ki genel seçimlerde Millet İttifakı ile Türkiye huzura ve refaha kavuşacaktır diyerek konuşmasını sonlandırdı.