Kanada, dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Gerek yaşam koşulları gerekse öğrenci merkezli eğitim anlayışlarıyla dikkatleri üzerine çekmektedir. Öyle ki eğitim kalitesi bakımından dünyanın en iyi üç ülkesinden biri olarak sayılabilir. Bu durum, ülkemizdeki öğrencilerin de Kanada’da lise eğitimi alma fikrine sıcak bakmalarına yol açmaktadır. Peki, Kanada’da lise okumak ne kadar? Devlet okulları paralı mı? Kanada’da lise öğrenimine dair merak ettiklerinizin tamamını içeriğimizde bulabilirsiniz.

Kanada’ya Lise Okumak İçin Nasıl Gidilebilir?

Kanada’da lise okumak isteyen öğrencilerin öncelikle gidecekleri okulun türüne karar vermeleri beklenir. Zira devlet okulları ve özel okulların öğrenci kabul koşulları ile fiyatları birbirinden farklıdır. Eğer Kanada’da lise eğitimi almayı düşünüyorsanız bazı önemli detayları bilmelisiniz. Ülkede eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere şu seçenekler sunulmaktadır:

·         Her eyaletin eğitim uygulamaları ve imkanları farklıdır. Devlet liselerine gitmeyi tercih eden öğrencilerin, farklı eyaletlerdeki Board adlı kurumlara başvuru yapmaları gerekir. İngilizce düzeyi başta olmak üzere dikkat edilen kriterleri karşılamayı başaranlar, uygun görüldükleri liselere gitme fırsatına erişecektir.

·         Özel liselere gitmeyi tercih edenlerin ise herhangi bir değerlendirmeye bağlı olmayacakları söylenebilir. Öğrenci, Kanada’nın kendi yaşamı için en uygun şehrindeki liseye başvuru yapmakta ve kontenjan dahilinde okula kabul almaktadır.

Kanada’da okuma programı lise özelinde kafanızı karıştırıyor olabilir. Bu durumda, Kanada’da lise fiyatları dahil olmak üzere detaylı bilgilere ilgili içeriği inceleyerek ulaşabilirsiniz.

Kanada’da Lise Okumak Ne Kadar?

Kanada’da lise eğitim fiyatları, eyaletlere ve okulların öğrencilerine sundukları fırsatlara göre değişiklik göstermektedir. Fakat ortalama bir değer belirtmemiz gerekirse güncelde yıllık 25.000 CAD ile 60.000 CAD arasında bir ücret ödemeniz gerektiğini söyleyelim. Bu fiyat aralığına yıllık eğitim masrafları, sağlık sigortası ve aile yanında konaklama gibi temel ihtiyaçlar dahildir. Fakat kişisel harcamalarınız, konaklama tercihleriniz ve sosyal aktiviteleriniz özelinde ödemeniz gereken miktarlarda değişiklik olabilir.

Kanada Devlet Liseleri Paralı Mı?

Kanada’da devlet liseleri, Kanada vatandaşı olan öğrenciler için ücretsizdir. Fakat uluslararası öğrencilerin yıllık ücretlerini ilgili kurumlara ödemesi zorunludur. Eyaletten eyalete değişim gösteren fiyatlar ve eğitim uygulamaları hakkında net bir bilgi almak için danışmanlık kurumlarına başvurabilirsiniz. Sektörün en başarılı firmalarından Endless Abroad ile iletişime geçerek uzman isimlerle birebir görüşme ve lise fiyatlarını öğrenme fırsatını elde edebilirsiniz.