'Yenidoğan Çetesi' soruşturması kapsamında kapatılma kararı verilen hastanelerdeki hastaların çevre hastanelere nakilleri sürüyor. Soruşturma çerçevesinde kapatılan Bağcılar TRG Hastanesi’ndeki hastalar, çevredeki diğer hastanelere sevk edildi.
Hasta Yakınlarının Endişeli Bekleyişi Devam Ediyor
Hastane önünde sevk bekleyen hasta yakınları ise belirsizlikten dolayı mağdur olduklarını belirtti. Annesinin sevkini bekleyen Haydar Çalin, yaşadıkları zorlu süreci anlatarak, "Annemi yoğun bakıma buraya getirdik ama moralimizi bozdular. Annem bitkin durumda ve doktorlar ümit vermedi. Duyduğumuza göre bu hastane bu tür işlere karışmış. 15 hastadan 8’i gitti, diğerleri hâlâ burada. Sağlık personelinin durumu bile belirsiz" dedi.
“Sırayla Hastaları Sevk Ediyorlar”
Dayısının sevkini bekleyen İlyas Güvener ise, devlet hastanesinden sevk edildiklerini ve 15 gündür doktorlardan düzenli bilgi aldıklarını belirtti. "Dün öğlen durumu iyiye gidiyor dediler ama akşam hastanenin kapatılacağını bildirdiler. O andan itibaren hastamızın sevk edilmesini bekliyoruz. Ambulanslar gidip geliyor ama hangi hastaneye götürüleceğiyle ilgili bir bilgi yok. Nereye gideceğimizi ve tedavinin nerede yapılacağını bilmiyoruz, sırayla bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
Hastaların sevk süreci devam ederken, yaşanan belirsizlik hasta yakınlarının endişesini artırıyor. Soruşturma kapsamında mühürlenen hastanelerin durumu ve hastaların tedavi süreçlerinin nasıl devam edeceğiyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.