26. Dönem Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle Kurban Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, Milli duyguların, inançların, örf ve adetlerin en üst düzeyde yaşandığı, bir kurban bayramını daha idrak ediyoruz dedi.
 


Karakelle Mesajın da; “Bayramlarımız, kardeşlik bilincimizi yenileme, aramızdaki muhabbet ve dayanışmayı pekiştirme vesilesidir. Bayramlar aynı zamanda bir gönül kazanma seferberliğidir. Büyüklerimizi ziyaret etmeyi ihmal etmeyelim..

Bayramlarımız bizlerin mutlu olduğu, özelikle çocukların sevindirildiği, akraba ve komşuların gözetildiği, misafirlerin ağırlanıp, hastaların ziyaret edildiği, kısaca milli ve manevi değerlerimizin yaşatıldığı, müstesna günlerimizdir. Hâk Teâlâ’nın, inanan kullarına ziyafet günleri olan bayramlarda, yakın çevremizden başlayarak, herkese ulaşmayı, dertleriyle dertlenmeyi kendimize ilke edinmemiz gerektiğine inanıyorum.

Gerek ekonomik gerek siyasi saldırılarla Milli birlik ve beraberliğimize kastedenlere karşı gösterilen dik duruşu, kurban bayramı vesilesi ile taçlandırmak gerektiği kanaatindeyim. Ecdadımız İstiklal ve İstikbal mücadelelerini bu tür birlik ve beraberlik anlayışı ile gerçekleştirmiştir. Günümüzde bir olma, beraber olma ve hep birlikte Türkiye olma hedefimize kurban bayramı nedeni ile sağlam adımlar ile yürüyeceğiz. Zira yüce dinimiz İslam’ın bize emrettiği barış ve sevgi; birlik, beraberlik, paylaşma ile gerçekleşecektir.
Dünyadaki bütün güzellikler barış ile barış dili ile mümkündür. Tarihteki yaşanmış acıların hesabını biri birimize sormadan, “gelecek nesiller için neler yapabiliriz” i tartışmamız gereklidir. Geleneklerimiz de, yüce dinimizde bunu emretmektedir. Kendi ülkemizde ki farklılıklarımız 85 milyon insanımızın zenginlikleridir. Bu zenginlikler birlik ve beraberliğimiz için bir vesile, bir hareket noktası olmalıdır. Bayramlarımız bunlar için en güzel zaman dilimidir. En büyük dileğim, bütün huzur ve barışın egemen olduğu, yokluğun ve yoksulluğun olmadığı, insanlara büyük acıları yaşatan iç çatışmalar ve savaşların geride kaldığı, huzurlu bir dünya özlemiyle nice bayramlar kutlayalım.

Bu duygularla, kurbanlarımızın Allah katında makbul olmasını diliyor, huzur ve saadet dolu bir bayram geçirmenizi Rabbimden temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.