26.Dönem Erzincan Milletvekili ve AK Parti Genel Merkez Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi Sebahattin Karakelle, Berat Kandili ve Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Karakelle, bu mübarek gecenin, İslam dünyasına ve tüm insanlığa iyilik, sağlık, barış ve hoşgörü getirmesini temenni ederken, Erzincan’ın 13 Şubat 1918’de kazandığı zaferin, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu vurguladı.

“Berat Kandili, Kardeşlik ve Hoşgörü İçin Bir Fırsattır”

Kandillerin, sevgi, hoşgörü, birlik ve beraberliğin en güzel şekilde yaşandığı müstesna geceler olduğunu belirten Karakelle, Berat Kandili’nin kırılan kalpleri onarma, dargınlıkları sona erdirme ve insanları birbirine yaklaştırma fırsatı sunduğunu söyledi.

“Bu gece, kin ve nefret yerine sevgi ve hoşgörünün hakim olması, dargınlıkların son bulması için bir fırsattır” diyen Karakelle, “Gönüllerimizin coşku yaşadığı bu mübarek gecede, insanlığı birbirine yaklaştıracak, barış ve mutluluğun sağlanması yönünde adımlar atılması için dua edelim. Berat Kandili, duaların kabul olduğu, rızıkların paylaştırıldığı ve her türlü hikmetli işin belirlendiği mübarek bir gecedir. Bu özel gecede, manevi dünyamızı güçlendirerek Ramazan ayına ve hayatımızın geri kalanına elimizde beratla girebilmek için bu manevi iklimin kıymetini bilmeliyiz. İnşallah Berat Kandili, İslam dünyasına ve tüm insanlığa huzur ve mutluluk getirsin” dedi.

“Erzincan, 107 Yıl Önce Destan Yazdı”

Berat Kandili ile birlikte Erzincan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümünü de kutlayan Karakelle, 13 Şubat 1918’in, Erzincan için yalnızca bir tarih değil, bir destan olduğunu ifade etti.

“Milletimizin bağımsızlık aşkıyla, vatan sevgisiyle gösterdiği büyük fedakarlıklar sonucunda Erzincan’ımız 107 yıl önce özgürlüğüne kavuşmuştur. Aziz şehitlerimizin kahramanlıklarıyla yazılan bu destan, milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin en güzel örneklerinden biridir” diyen Karakelle, “Bugün bizlere düşen görev, ecdadımızın emanetine sahip çıkmak, Erzincan’ı daha ileriye taşımak ve şehrimizin kalkınması için el birliğiyle çalışmaktır” ifadelerini kullandı.

Lise öğrencilerine güvenlik eğitimi Lise öğrencilerine güvenlik eğitimi

“Türkiye Yüzyılı’nda Güçlü Bir Türkiye İnşa Ediyoruz”

Mesajında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Karakelle, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, güçlü bir Türkiye inşa etmek için kararlı bir şekilde ilerlediklerini belirtti. Türkiye'nin her alanda kalkınma ve refah hedefleri doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Karakelle, “Terörsüz bir Türkiye için verilen mücadele meyvelerini verirken, ekonomik, sosyal ve kültürel alanda da gelişimimizi sürdürüyoruz. Ülkemiz, inancına, diline, kökenine bakmadan tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkmaya devam ediyor. Dünyanın neresinde olursa olsun, zulme uğrayanların sesi olmaktan vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Bu mübarek gecenin, Erzincan’ın kurtuluşu gibi birlik ve beraberliği pekiştirmesini temenni eden Karakelle, “Berat Kandili’nin hayırlara vesile olmasını diliyor, Erzincan’ımızın 107. kurtuluş yıl dönümünü kutluyor, bu vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyorum” diyerek mesajını tamamladı.